Kadına Şiddete Karşı Bornova Belediye İle İGC İşbirliği Yaptı

Kadına Şiddete Karşı Bornova Belediye İle İGC İşbirliği Yaptı
  • 24 Kasım 2021 09:55

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında Bornova Belediyesi’nin başlattığı ,  “Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddetin Önlenmesi” başlıklı bildiriyi İzmir Gazeteciler Cemiyeti de imzaladı.

25 Kasım’da (yarın) yayınlanacak bildirinin tanıtımıyla ilgili toplantı geniş katılımla gerçekleştirildi. Bildiriye taraf olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Tek isteğimiz kadına yönelik şiddetin bir an önce son bulması” diye konuştu.

Bildiriyi imzalamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi “Tespit yapmanın ötesinde somut çözümler üzerinde durmalıyız. Tespiti zaten her gün kaybettiğimiz, şiddet gören kadınlarımıza dair sayılar yapıyor. Bizler güçbirliği içerisinde somut çalışmalar üzerine eğilmeliyiz. Bu çalışmaya öncülük eden Bornova Belediyesi’ni kutluyorum” diye konuştu.

Gappi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak Hollanda Kraliyeti tarafından desteklenen projeyi yürüttüklerini ifade ederek şunları söyledi:

 “ Nar projesini bu doğrultuda hayata geçirdik. İzmir, Manisa ve Muğla olmak üzere üç ilin şiddet haritasını çıkaracağız. Proje kapsamında basın mensuplarına şiddeti önlemeye yönelik medya dili eğitim verirken şiddetin en yoğun yaşandığı mahallelere gidip farkındalık çalışmaları yapacağız. O mahalleleri nar renklerine boyayacağız.”

Toplantıda Canan Çelik ve Korhan Günay imzası taşıyan “Kapan” adlı kısa film gösterimi de yapıldı. Film konuklar tarafından dikkatle izlendi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.