Kadın Vekilden Şaşırtan Paylaşım!

Kadın Vekilden Şaşırtan Paylaşım!
  • 8 Mart 2016 13:11

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ Karşıyaka Belediyesinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü afişlerinin tartışmaları sürerken, AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’dan da dikkat çekici bir paylaşım geldi.

Sosyal paylaşım sitesinden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayan Nükhet Hotar’ın paylaşım fotoğrafındaki “Kadınların beklenen yaşam süresi 80.7 yıl oldu” cümleleri şaşkınlığa neden oldu.

Kadın Vekilden Şaşırtan Paylaşım!

Türkiye’de her gün onlarca kadın cinayet, tecavüz ve darpla başa çıkmaya çalışırken, geçtiğimiz haftalarda eğitim görmek için gittiği okulda öğretmeni tarafından tecavüze uğrayan ve tranvasını atlatamayarak intihar eden Cansel K., eski kocaları tarafından öldürülen, tecavüze maruz kalan yüzlerce kadının faillerinin iyi hal indirimi aldığı sistemde AK Parti kadın milletvekili Nükhet Hotar’ın  bu tarz paylaşımı soru işaretlerine neden oldu.

Öte yandan paylaşımın tepki alan bir diğer kısmı da kadınların yaşam süresinin uzamasının siyasi malzeme olarak kullanılması oldu. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın gözden kaçırdığı bir nokta ise kadınlarla birlikte erkeklerinde yaşam süresinin uzaması oldu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  CUMHURİYET ÇOCUKLARINDAN 23 NİSAN KONSERİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.