Kadın emektir, sevgidir, kocaman bir yürektir

Kadın emektir, sevgidir, kocaman bir yürektir
  • 10 Mart 2017 12:41

‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında, Çiğdem Yılmaz’ın ‘Emeğin Renkleri Kadınlarımız’ isimli fotoğraf sergisinin açılışı ve Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri gerçekleştirildi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, 9 Mart 2017 Perşembe günü gerçekleştirilen etkinliklere; Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

‘Emeğin Renkleri Kadınlarımız’ ismiyle düzenlenen, Çiğdem Yılmaz’ın eserlerinden oluşan belgesel fotoğraf sergisi büyük beğeniyle izlendi.

Foça Belediyesi’nin Kadın Meclis Üyesi Beyhan Türker, fotoğraf sergisi açılışı için yaptığı konuşmasında; ‘Değerli, çalışkan, güler yüzlü bir sanatçımızın sergisinin açılışında bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Kadın çalışkandır, kadın yücedir, kadın emektir, kadın her şeydir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; Kadınlarımız yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde, göklerde yükselmeye layıktır. Tüm emekçi kadınlarımızın gününü kutluyorum’ dedi.

Sanatçı Çiğdem Yılmaz’da ‘Sergide vurgulamak istediğim tema; emekçi kadınların yaşadıkları güçlüklere ve zorluklara rağmen yüzlerindeki tebessümü ve güzelliği hiçbir zaman yitirmemesiydi. Bu sergide sekiz farklı ilde çalışan kadınların yaşam mücadelesini belgelemek sizlerle paylaşmak istedim. Kadınlar bir şiirdir diyorum. Kadınlar bir türküdür, güzelliktir, renktir diyorum. Tüm kadınlarımızın emekçi kadınlar gününü kutluyorum’dedi.

Fotoğraf sergisinin ardından, Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu yaklaşık 2 saat süren bir konser verdi. Büyük beğeniyle izlenen konser, İzmir Marşı ile sona erdi.

Etkinliğin finalinde, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ile birlikte; Şef Ergin Kayran’a, koroya ve Çiğdem Yılmaz’a teşekkür çiçeği sundu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ‘Güzel bir akşam, duygulanmamak elde değil. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, inanılmaz, yoktan var edilen bir ülke kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti’mizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu süreçteki en önemli gücü kadınlarımızdı. Tabi ki birçok kahramanımızın emekleri var. Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimize sağlıklar diliyorum. Ülkemizin güvenliğini sağlayan askerimize, polisimize sağlıklar, esenlikler diliyorum.  ‘8 Mart’ tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük, daha huzurlu yaşama istekleri ve emeklerinin adil değerlendirildiği dünya düzeni için savaş verdikleri çok özel ve anlamlı bir gün olarak tarihteki yerini almıştır. Kadınlarımızın her nasıl olursa olsun şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da arttırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları günlerin gerçekleşmesi isteği ile tüm kadınlarımızın ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyor, saygı ve sevgiler sunuyorum’dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.