İZSİAD’ın onur gecesi

İZSİAD’ın onur gecesi
  • 17 Aralık 2016 08:41

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Kente ve Bölgeye Katkı Ödülleri Töreni, Alsancak‘taki Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) geleneksel Kente ve Bölgeye Katkı Ödülleri Töreni, Alsancak‘taki Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Geceye, İzmir ekonomi, sanat ve spor camialarından önemli isimlerin yanı sıra Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da katıldı.

İZSİAD 2016 Kente ve Bölgeye Katkı Ödülleri; Vestel, İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Tire Süt Kooperatifi ve Heykeltıraş Harun Atalayman’a verildi. Vestel’in ödülünü, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’ya, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt takdim etti. İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin ödülünü, İDÇ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Salih Esen’den aldı. Tire Süt Kooperatifi’nin ödülünü, Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük’e, İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Ayhan Baran verdi. Heykeltıraş Harun Atalayman ise ödülünü, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’dan aldı. Gecenin sponsoru Türkerler Holding’e de plaketle teşekkür edildi. Teşekkür plaketini, İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, Türkerler Holding A.Ş. Koordinatörü Atilla Sezgin’e takdim etti.

NE KADAR ALKIŞLASAK AZ
İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, doğruları, güzellikleri ve başarıları takdir etmek ve ödüllendirmek gerekliliğini ifade etti, şunları söyledi: “Bu yaklaşımın, doğru ve güzel işleri yapan kişi ve kuruluşları yücelteceğini, onurlandıracağını ve devamı için şevk vereceğini biliyoruz. Aynı zamanda bu gibi insanların ve onlara verilen ödüllerin; topluma örnek teşkil edeceğini, ülke ve millet için büyük hizmetlere imza atacak yeni isimlere rol model olacağını düşünüyoruz. Üç başarılı kuruluşumuzu ve sanatçımızı ne kadar alkışlasak azdır. Başarılarının katlanarak devamını diliyorum.”

“BU MİLLET TERÖRÜ YENECEK”
Türkiye’nin içinde bulunduğu acı ve gözyaşı dolu sürece de değinen Küçükkurt, terör belasının milletin birliğiyle yenileceğine inandığını dile getirdi. Barış, kardeşlik, huzur ve güven ortamı istediklerini vurgulayan Küçükkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “İş dünyası olarak bizler de bu mücadeleye sonuna kadar destek vermeye hazırız. Kan, şiddet, nefret, acı ve gözyaşı, bu coğrafyanın kaderi değil, olamaz. Ülkemiz ve milletimiz için çalışmak, sadece işimize odaklanmak, iyilikleri, güzellikleri düşünmek, konuşmak ve yaşamak istiyoruz. Artık kimsenin kimseyi öldürmediği bir Türkiye, bir dünya istiyoruz.  Ağlamaktan yorulduk, gülmek istiyoruz…”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç başkandan genç kadro

ÖDÜLLER HAKKINDA…
Vestel, Manisa’dan çıktı, elektronikte bir dünya markası oldu, göğsümüzü kabarttı. Yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarda sayısız ödül alan elektronik üssü Vestel, Avrupa Endüstriyel Mükemmellik Ödülleri’nde dünya devlerini geride bırakarak “Avrupa Şampiyonu” oldu. Bu başarıyı elde eden ilk Türk firması olarak da gurur verdi.

İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim A.Ş., İngiltere merkezli verilen ve dünyanın en prestijli çevre organizasyonu olan “Yeşil Elma Çevre Ödülü”nü kazandı. Bu ödülü, dünya çapında sanayi alanında alan ilk kuruluş oldu.

Tire Süt Kooperatifi, kırsal kalkınma modeliyle yalnızca ülkemize değil, dünyaya örnek oldu. Alım garantisiyle üreticinin pazar derdine son verdi, böylece üretimin artmasını sağladı. Yıllardır süt, et ve bunların yan ürünlerini en modern ve sağlıklı koşullarda işleyip paketliyor, sofralarımıza ulaştırıyor. Bu başarılı yapı, yurtiçinde pek çok ödüle layık görüldüğü gibi, 2012 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından da “Örnek Kırsal Kalkınma Modeli” seçildi.

Heykeltraş Harun Atalayman ise gerçekten ustalık isteyen ayrıcalıklı bir sanatkarlığa imza attı. Yeşildere Caddesi’nde yaptığı devasa Atatürk Maskı ile İzmir’e yepyeni ve çok anlamlı bir simge kazandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.