İzmirli eski vekilden flaş açıklamalar

İzmirli eski vekilden flaş açıklamalar
  • 3 Mayıs 2017 12:16

CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman, “Örgütten seçimli kurultay talebi gelirse Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlığa aday olmayacağını düşünüyorum.” dedi.

Arıtman, yaptığı açıklamada, 16 Nisan’daki halk oylaması sonuçlarına bakıldığında partide bir yenilik talebinin olduğunu, tabandan gelen bu isteğin parti meclisinde de seslendirildiğini söyledi.

CHP’nin artık 2019 yılında yapılacak seçimlere hazırlanması gerektiğini vurgulayan Arıtman, “CHP’nin cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında iktidar olması gerekiyor. Bu hedefe ulaşabilmemiz için CHP’nin büyük bir atak göstermesi ve kadrolarımızı yenilememiz gerekiyor. CHP’de kurultaya örgüt ve taban karar verir. Örgütten bu konuda talep geldiğinde Sayın Genel Başkan’ın gerekli özveriyi gösterebileceğini görüyorum.” diye konuştu.

Partide kongre sürecinin başlayacağını hatırlatan Arıtman, halk oylamasından dolayı tüzük ve program kurultayının ertelendiğini ancak örgütün istemesi halinde seçimli bir kurultayın yapılabileceğine işaret etti.

CHP’nin kuruluş felsefesi doğrultusunda siyaset yapılması gerektiğini dile getiren Arıtman, şöyle konuştu:

“Kemal Bey çok iyi bir insan ama CHP olarak istediğimiz noktaya gelemedik. Sayın Kılıçdaroğlu iyi bir CHP’lidir, gereken özverilerde bulunacağına inanıyorum, elinden gelenin en iyisini yaptı ama yetmiyor, olmuyor. Yapmamız gereken sadece bir genel başkan değiştirmek değil, tüm kadroları yenilemek lazım. Yeni bir üyelik sistemi getirilmeli. Örgütten seçimli kurultay talebi gelirse Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlığa aday olmayacağını düşünüyorum.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  CHP’li Özbey’den AK Partili Pehlivan’a ‘sürgün’ tepkisi: İşçilerden elinizi çekin!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.