İzmirli Balkan göçmenleri CHP Liderini ziyaret etti

İzmirli Balkan göçmenleri CHP Liderini ziyaret etti
  • 28 Ekim 2021 11:08

İzmir Balkan Göçmenleri dernek ve federasyonlarının başkanları, yöneticileri ve üyeleri CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Sorunlarını ve çözüm önerilerini CHP Liderine ileten grup, örgütlenmenin ve ortak akıl ile yol almanın önemini vurguladı.

İzmir’de sık sık bir araya gelen güçlü STK’lardan olan Balkan Göçmenleri dernekleri ve federasyonlarının başkan, yönetici ve üyelerinden oluşan bir grup Ankara’ya çıkarma yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sorunlarını anlatan, çözüm için önerilerini ileten 50 kişilik gruba CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da eşlik etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun da katıldığı Kılıçdaroğlu ziyaretinde dernek yöneticileri CHP Lideri’ne Balkanlardan göç etmiş ailelerin ve Balkanlarda yaşayan Türkler’in sorunlarını ve çözüm önerilerini ilettiler. İzmir’de pek çok toplantıda Balkan göçmen dernek ve federasyonlarının yönetici ve üyelerini ağırlayan, birlikte izlenecek yol haritalarını çıkaran CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 50’ye yakın Balkan göçmenleri STK üyelerini Meclis’te ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinde de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

İzmirli Balkan göçmenleri CHP Liderini ziyaret etti

CHP İKTİDARINDA DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ

STK’ların birlikte güçlenmek üzere maddeler halinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na öneriler sunduklarını belirten Beko, “Balkan göçmeni kardeşlerim örgütlenmede çok başarılılar. Bu örgütlü gücünün daha da güçlenmesi için onlara parti olarak sahip çıkıyoruz. Toplantıda da Genel Başkanımızın değerlendirmesi için önerileri dile getirdik. Dernek ve federasyon yönetici ve üyelerinin birlikte oluşturdukları bir takım önerilerin karşılıklı güç kazanmak temelli olduğunu aktardık, Genel Başkanımıza. Ben de Balkan kökenli bir siyasetçi olarak kardeşlerimin Türkiye için canla başla çalışacağından, CHP iktidarında çok daha güzel işlere imza atacaklarından hiç kuşkum yok. Onlar güçlenecek, biz daha da güçleneceğiz. Bu vesileyle de bir kez daha Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’ya katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İŞTE O ÖNERİLER

CHP’li Beko, Balkan göçmeni dernek ve federasyonlarının toplantısında sunduğu önerilerin ise şunları içerdiğini aktardı: Diplomat ve öğretim üyelerinden oluşan bir üst kurulun kurulması. Bu kurul vasıtasıyla izlenecek yol haritasının belirlenmesi için bir genel perspektifin oluşturulması. Her Balkan ülkesi için bir ekibin kurulması. STK yöneticilerinden ve akademisyenlerden oluşacak birer kurulun kurulması. CHP’nin kendisine partner olarak, ideolojik olarak kendisi ile yakın her Balkan ülkesinde etkin ve güçlü bir siyasi partiyi seçerek işbirliği yapması. Balkan barış ve istikrarına katkı sağlayacak ortak AB projeleri üretilmesi için kurullar oluşturulması. Ekonomik kültürel ve toplumsal işbirliğine yönelik kongre, çalıştay gibi etkinlikler düzenlenmesi. Balkan ülkeleri ile akademik işbirliklerini geliştirerek CHP ve Türkiye’nin dış politikası ve Balkanlara bakışını anlatabileceği platformlar oluşturması. Think-thank kuruluşu olarak Balkan Stratejik düşünce Kulübü adı altında bir örgütlenmenin gerçekleştirilmesi ve CHP tarafından finansmanı sağlanarak faaliyet yürütmesinin sağlanması. Bu kuruluş aracılığı ile Balkanlı siyasetçi, aydın ve sanatçıların Balkanlara ilişkin görüş ve değerlendirmelerinin alınması ve aynı şekilde Türkiye’den Balkanlara ilişkin benzer görüşlerin başta İngilizce olmak üzere Balkan dillerine çevrilerek Balkan kamuoyuna ulaşmasının sağlanması. Ek olarak da kamuda, belediyelerde, özel idarelerde eşit oranda istihdamın sağlanması. Son olarak da bugüne kadar düzenlenen çalıştaylar, festivaller, dayanışma geceleri ve Balkan ülkeleri ile dostluk ilişkilerinde emeği geçenlere başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarımız olmak üzere teşekkür ederiz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"

 

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.