İzmir’in Şehitleri Uğurlandı

İzmir’in Şehitleri Uğurlandı
  • 19 Şubat 2016 17:19

Ankara’da geçen çarşamba, askeri personeli taşıyan servis araçlarına bomba yüklü otomobille düzenlenen saldırıda şehit olan Başçavuş Eren Ördek’in cenazesi, Asker Hastanesi’nden alındıktan sonra Yeşilyurt’taki ailesinin evinin önünden son kez geçirildi.

Şehit askerin 4 ay önce kredi çekip annesi Rahime Ördek’e aldığı Türk bayrağı asılı evin önünde, büyük acı yaşandı. Ağrılı olan ve 4 kardeşi bulunan Başçavuş Eren Ördek’in babası Nezir Ördek’in 6 yıl önce kanser hastalığından hayatını kaybettiği öğrenildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda görev yaptığı sırada 4 ay önce Ankara’ya tayini çıkan şehit Başçavuş Eren Ördek için evinin önünde tören düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın geldiği uğurlama töreninde bir çocuk babası Başçavuş Eren Ördek’in eşi Gülden Ördek ve annesi Rahime Ördek, uzun süre tabutun üzerinde gözyaşı döktü. Şehit başçavuşun cenazesi, resmi tören için Bostanlı Beşikçioğlu Cami’ne götürüldü.

İzmir'in Şehitleri Uğurlandı

DİYARBAKIR ŞEHİDİ, DOĞRUDAN CAMİYE GÖTÜRÜLDÜ

Diyarbakır Lice’de, PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdikleri bombanın patlamasıyla şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik’in cenazesi de, sabah saatlerinde bu kentte yapılan törenden sonra İzmir’e gönderildi.

Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na inen askeri uçaktan alınan şehit askerin cenazesi, diğer şehit Eren Ördek ile ikindide, birlikte yapılacak ortak tören için Bostanlı Beşikçioğlu Cami’ne götürüldü.

İzmir'in Şehitleri Uğurlandı

İKİ ŞEHİT İÇİN ORTAK TÖREN
Ankara ve Diyarbakır’da, teröristlerin bombalı saldırıları sonrasında şehit olan Astsubay Başçavuş Eren Ördek ile aynı rütbedeki Halit Zilani Çelik için Bostanlı Beşikcioğlu Camii’nde ikindi vakti tören düzenlendi. Eren Ördek ile Halit Zilani Çelik’in tabutları, cami avlusunda yan yana konuldu.

AİLELER DE YAN YANA OTURDU
Şehit askerlerin tabutlarının cami avlusundaki musalla taşına konulmasından sonra aileler de kendilerine ayrılan bölüme getirildi. Bu sırada cami avlusundan, “Kahrolsun PKK” sloganları atıldı. Şehit Başçavuş Eren Ördek’in eşi Gülden Ördek, kızları Yaren Ördek, Ceren Ördek, annesi Rahime Ördek ile şehit Halit Zilani Çelik’in babası Mehmet Çelik, annesi Cennet Çelik, eşi Suna Çelik, kızı Mesude Çelik, oğlu Mustafa Çelik, taziyeleri kabul etti. Acılı aileleri, Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Ak Parti Milletvekili, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, CHP milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, MHP Grup Başkanıvekili Oktay Vural ile askeri ve kamu yetkilileri yalnız bırakmadı. Bu arada şehit asker Halit Zilani Çelik’in tabutunun başında, saygı nöbeti tutan tören mangasındaki asker de, yakınlarının haykırışlarına dayanamayıp gözyaşı döktü.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!

İzmir'in Şehitleri Uğurlandı

BENİ YALNIZ BIRAKMA
Evin önünde olduğu gibi cami avlusunda da, şehit eşi Eren Ördek’in tabutuna kapanıp gözyaşı döken Gülden Ördek, “Beni yalnız bırakma” diye bağırdı. Acılı eşin bu haykırışı, tabut başında bulunan diğer yakınlarını ve taziyeye gelenleri de üzüntüye boğdu. Halit Zilani Çelik’in, yakınları da üzerine kapandıkları tabut başından uzun süre ayrılamadı. Gözyaşı döktü. Görevli askerler, aileleri güçlükle sakinleştirebildi. Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde iki şehit asker için kılınan iki cenaze namazından sonra, Türk bayraklarına tabutlar, top arabasına konuldu. Bir süre böyle saygı yürüyüşünden sonra şehitler son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerden Eren Ördek, ailesinin isteği üzerine Kaynaklar Mezarlığı’nda, Halit Zilani Çelik’in cenazesi ise Kadifekale Şehitliği’nde, toprağa verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.