İzmir’in o mahallesinde ‘zehir taciri’ isyanı!

İzmir’in o mahallesinde ‘zehir taciri’ isyanı!
  • 28 Kasım 2016 08:32

İzmir’in Bornova İlçesi’nde, bir araya gelen mahalle sakinleri geçtiğimiz günlerde inşaat halindeki binanın 2’nci katından düşerek yaşamını yitiren 19 yaşındaki Salih Yaman’ın ölümünden kuşku duydukları uyuşturucu satıcılarına yönelik sürdürülen mücadelenin arttırılması için  ‘Uyuşturucuya hayır’ eylemi yaptılar.

Naldöken Kültür Merkezi’nde bir araya gelen mahalle sakinleri, yetkililerden mahallelerindeki uyuşturucu satılarına yönelik mücadelenin arttırılmasını istedi. Naldöken Mahallesi sakinleri 20 Kasım günü akşam saatlerinde Fevzi Çakmak Caddesi numara 11’de arkadaşıyla birlikte sohbet ederken inşaat halindeki binanın 2’nci katından beton zemine düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitiren Salih Yaman’ın ölümünden uyuşturucu satıcılarını sorumlu tuttu.

‘Uyuşturucuya Hayır’ dövizleriyle uyuşturucu satıcılarına tepki gösteren aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mahalle sakinlerinden 43 yaşındaki işçi Haydar Görücü, “Bu toplantıların amacı, çıkış noktası, köyümüzdeki çok acı bir olaydan ortaya çıktı. O çocuk belki uyuşturucu almadı ama dediğim gibi etrafındaki insanların kurbanı oldu. Bizim duyumlarımız bu yöndeydi. Başka acılar yaşanmasın istiyoruz. Bizimde çocuklarımız var. Aynı hatalar gençlerimiz düşmesin. Amacımız kimseyi suçlamak değil. Çocuklarımızı korumak istiyoruz. Çocuklarımızın uyuşturucudan korumak için böyle toplantılar yapıyoruz” diye konuştu.

‘POLİSTEN KAÇMAK İÇİN LAZERLE HABERLEŞİYORLAR’ İDDİASI
Mahalle sakinlerinden işçi Mehmet Gökçen (45), “Naldöken Mahallesi’nde uyuşturucuya hayır diyoruz. Bu uyuşturucu illetini toplum olarak hep beraber, silmek istiyoruz. Yani amacımız bu. Ben cadde üzerinde olduğum için gördüm. Uyuşturucu satıcıları polis geldiğinde kırmızı lazer yakıyor ve önlem alıyorlar. Yeşil lazer yaktıklarında ise müşteri geliyor. Mahallede bu şekilde haberleşiyorlar” dedi.

Emekli işçi Kazım Belek (59) ise, “Mahallemizde uzunca süreden beri uyuşturucudan kaynaklanan ölümlerle ilgili bir araya geldi. Yakın tarihte bir arkadaşımızın oğlu, ondan önceki tarihte de başka bir gencimiz, uyuşturucudan kaybettik. Dolayısıyla halk üzerine büyük bir infial yarattı. Bu konuda doğru yönlendirebilmek amacıyla muhtarımızın önderliğinde bir araya geldik. Mahallemizde uyuşturucu satıcılarını istemiyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.