İzmir’in Fuarında İzmirli Üretici Tanıtılmayacak

İzmir’in Fuarında İzmirli Üretici Tanıtılmayacak
  • 19 Şubat 2016 16:00

Türkiye’nin en kapsamlı mobilya ihtisas organizasyonu olarak tanıtımı yapılan MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı, Fuar İzmir’de başlıyor. 24 Şubat 2016 tarihinde başlayacak olan fuar gittikçe alanını daraltıyor. Bu seneki fuarda katılımcılar arasında perakendeci satıcıların olması dikkat çekiyor.

İzmir’de marka olan fuarlarla ilgili Antalya ve Ankara’nın alternatif çalışma yapmalarına karşılık, İzmirli Fuar Şirketlerinin de konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi kadar duyarlı olmadıkları ortaya çıktı. Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise ikinci büyük fuar kompleksi Fuar İzmir’de, 24 Şubat tarihinde açılacak olan MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı’na katılımcıların büyük kısmının perakendeci satıcı olması dikkat çekti. Hedef pazar olarak belirlenen 50 ülkenin yoğunlukta olduğu sektör temsilcilerini fuar kapsamında İzmir’de ağırlamaya hazırlandıklarını belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, fuara katılacak KOBİ sayısı ile ilgili soruya net rakam vermezken, bu sene perakende satıcıların öne çıktığını ifade etti. Katılımcı üretici sayısında rakam veremeyen İşleyen’in, söz konusu perakendecilerin İzmirli üreticilerin mallarını sattığına dair kesin bilgi vermesi de dikkatten kaçmadı.

Bu arada üretici firma sahipleri ise 5 gün sürecek olan İzmir’in mobilya sektöründeki payını arttırması ile dikkat çeken fuarın üreticiden çok perakendeci satıcılardan oluşmasının kendilerini de olumsuz etkilediğini ifade etti. Firma sahipleri perakendeci satıcıların genelde İzmir dışında yer alan firmalar olduğunu belirterek, “Zaten başta İnegöl olmak üzere çok sayıda rakibimiz var. Bunlarla rekabet ederken fuar en büyük artımız oluyordu. Burayı da İzmir dışındaki üreticilere kaptırırsak rekabet etme şansımız da kalmaz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.