“İzmir’in damarlarındaki tıkanıklığı temizleyeceğiz”

“İzmir’in damarlarındaki tıkanıklığı temizleyeceğiz”
  • 22 Şubat 2019 09:28

Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulları Ortak Toplantısında konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’in damarlarındaki tıkanıklığı temizleyeceklerini, İzmir ve Ege Bölgesi’nin ihracatının artmasına önemli katkı sağlayacak İzmir Limanı’na sirkülasyon kanalı ve inovasyon kanalı yapılmasının ve İzmir’in İstanbul’dan sonra ikinci HUB Merkezi olmasının öncelikli konuları arasında olacağını kaydetti.

Konuşmasında İzmir Limanı’nın kent için önemine yoğun vurgu yapan Soyer, “Son yıllarda İzmir kentinin potansiyeli düştü. İzmir’in sadece kalp masajına ihtiyacı var. Tıkanık damarların açılmasını ihtiyacı var. Bu tıkanık damarlardan birisi İzmir Limanı” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği takdirde, İzmir Limanı’nda yapılacak iki temel işleri olduğunu anlatan Soyer şöyle devam etti: “Bunlardan biri sirkülasyon kanalının açılması, İkincisi de navigasyon kanalının açılması. Bu kanalla büyük gemilerin körfeze gelmesini amaçlıyoruz. Bu iki projenin yaklaşık maliyeti 1 milyar lira. Bu kaynak var. Bunu mutlaka yapacağız. Değirmenin suyu nereden gelecek onu 26 Şubat’ta yapacağımız proje tanıtım toplantısında açıklayacağım.”

“İzmir’in damarlarındaki tıkanıklığı temizleyeceğiz”

İzmir’i turizm kenti yapacağız

İzmir’in turizm açısından çok trajik bir noktada olduğuna değinen Soyer, Antalya’nın yıllık 18 milyon turist ağırlığı bir dönemde İzmir’in sadece 1 milyon turiste evsahipliği yaptığını, bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Soyer, İzmir’in Akdeniz’in Başkenti yapma iddiasını Egeli ihracatçılarla paylaştı.

Akdeniz çanağında yeni bir kentler birliği kurma hedefi olduğunu paylaşan Soyer, “Barcelona, İskenderiye, Marsilya, Beyrut, Atina, Roma’nın ortak turizm projeleri, spor projeleri olacak. Ortak hareket edilebilecek ve rekabet edilebilecek çok başlık var. Niyetimiz Akdeniz’i global dünyanın yeni markası yapmak ve İzmir’in bu pastadaki payını büyütmek” şeklinde konuştu.

İzmir’i kongre merkezi yapacağız

İzmir’i kongre turizminde önemli bir destinasyon yapmak istediklerinin altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Gaziemir’de Fuarİzmir’in yanında geniş bir alan olduğunu orada bir kongre merkezi planladıklarını, Alaçatı ve Foça gibi merkezlerde ise, yatak kapasitesi ile uyumlu butik kongre merkezleri yapacaklarını ifade etti.

İzmir’de teknoloji vadisi kurarak bugün ortalama 1.5 dolar seviyesinde olan kilogram ihraç fiyatını yukarılara taşıyacaklarını anlatan Soyer, “Bugün serbest bölgenin ortalama ihraç fiyatı 8 dolar. San Francisco’daki silikon vadisi benzeri bir teknoloji üssünü İzmir’e kazandırabiliriz. İzmir özgürlükçü, demokratik yapısı ile bunu yapabilir” dedi.

Seferihisar’da 10 yıl önce Belediye Başkanlığına aday olurken, “İşsiz genç, aşsız ev bırakmayacağım” mottosu ile aday olduğunu paylaşan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da aynı motto ile aday olduğunu söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

İzmir Limanı’nın yanında İzmir Havalimanının, İstanbul’dan sonra ikinci HUB merkezi olması gerektiğini göreve seçilirse bunun mücadelesini vereceğini kaydeden Soyer, “Türkiye’nin İzmir’de yeni bir destan daha yazılmasına ihtiyacı olduğunu belirterek “Türkiyemiz’in içinde bulunduğu durum asla takdiri ilahi değil takdiri idaridir. Biz bu idareyi İzmir’den başlayarak değiştireceğiz. Dövüşerek, yıkarak, dışlayarak değil, omuz omuza, birbirimize daha sıkı kenetlenerek, aşkla değiştireceğiz. Aşkla İzmir mümkün, başka bir Türkiye mümkün” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde İzmir’i İzmirlilerle birlikte yöneteceğini de anlatan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kadın Daire Başkanlığı kuracağını sözlerine ekledi.

“İzmir’in damarlarındaki tıkanıklığı temizleyeceğiz”

Eskinazi: “Ege Bölgesi’nin ihracatı 23 milyar doları aştı”

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise; Ege Bölgesi’nin serbest bölgelerle birlikte 2018 yılında 23 milyar 110 milyon dolar ihracat rakamına ulaştığını, 2019 yılı hedeflerinin ise; 25 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak olduğunu kaydetti.

EİB Başkanı Eskinazi, 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek siyasiden beklentilerini ise şöyle özetledi; “Akıllı teknolojilerin uygulandığı, hizmetlerin birbirine dijital ağlarla entegre hale geldiği, atık üretmeyen, yüzü teknolojiye dönük bir İzmir istiyoruz. Girişimcileri sadece melek yatırımcıların insafına bırakmak yerine; fikirlerini hayata geçirebilmeleri için ihtiyaç duyacakları mali kaynağı sağlayabilecekleri bir fon kurulmasını; böylece genç girişimcilerin önünün açılmasını talep ediyoruz. Özellikle şehrimizin iddialı alanlarında özel sektör-üniversite-belediye işbirliği içinde doğru planlama yapılarak; yatırımın güçlendirilmesini arzu ediyoruz. Altyapı sorunlarının ileriye dönük çözümünün sağlanarak; geçici çözümlerle kaynak israfı yapılmamasını; altyapısıyla göz çarpan bir dünya kenti olmayı istiyoruz. Kırsal kalkınma anlamında Tire, Bayındır, Ödemiş gibi yerel kooperatiflerin üretimlerinin ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili geçmiş dönemde yapılan çalışmaların artarak devamının sağlamasını bekliyoruz. İzmir’in belediye ve diğer kurumların işbirliğinde hedefe kilitlenerek (Geçmiş yıllarda İzmir’e damgasını vuran Expo, Olimpiyat oyunları-Universiad gibi projeler) kente yatırım getirecek projelere aday olunmasını ve sonunda ev sahipliği yapılmasını arzuluyoruz. Kentimizin ihracatının artması için hedef pazarlarımızdaki, yakın coğrafyadaki büyükelçi ve ticaret müşavirleriyle İzmir’de dönemsel toplantılar yapılmasını istiyoruz. İzmir’in dünyadaki kardeş şehirlerinde, İzmir’de yerleşik STK’larla işbirliği ile İzmir’i tanıtmaya yönelik tanıtım toplantıları, tanıtım faaliyetleri yapılmasını umut ediyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.