İzmir’in asfalt canavarı

İzmir’in asfalt canavarı
  • 16 Eylül 2016 08:46

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet verdiği 30 ilçede yol ve asfalt çalışması yürüten İZBETON Genel Müdürlüğü üretim kapasitesini iki kattan fazla artıracak bir yatırıma imza attı. Alman teknolojisiyle hayata geçirilen yeni tesis sayesinde saatte 340 ton asfalt üretilebiliyor.

Kentin altyapı yatırımlarına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON şirketi, asfalt üretiminde rekora koşuyor. 30 ilçede birden yol çalışmaları gerçekleştiren İZBETON, Belkahve’deki 160 ton kapasiteli asfalt üretim tesisinin yerine tam 340 ton kapasiteye sahip yeni bir plent (asfalt tesisi) kurdu. Yüksek Alman teknolojisiyle donatılan yeni plent sayesinde İZBETON, personel sayısı ve maliyetler artmadan üretim miktarı iki katına çıkaracak ve merkezdeki asfalt ihtiyacını karşılamak için dışarıdan alım yapmak zorunda kalmayacak.
İZBETON’un yeni asfalt plenti, bünyesinde geri dönüşüm ünitesi de barındırıyor. Asfalt kırığı olarak adlandırılan atık malzemeler moloz döküm alanlarına götürülmek yerine işlemden geçirilerek yeniden üretime kazandırılıyor. Bu sayede yüzde 20’ye varan oranda tasarruf sağlanması hedefleniyor.
2017 rekor yılı olacak
İZBETON Genel Müdürlüğü, gelişen üretim imkanlarıyla asfaltlama faaliyetleri açısından 2017’yi rekor yılı olarak belirledi. Biri Bayındır, diğeri Bergama’da olmak üzere iki yeni şantiyenin kurulması için çalışmalarını sürdüren İZBETON, bu iki şantiyedeki üretimle birlikte 2017 yılında 1 milyon 800 bin ton asfalt üretmeyi hedefliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.