İzmirim kartta patlama: Yok sattı, kriz çıktı ve…

İzmirim kartta patlama: Yok sattı, kriz çıktı ve…
  • 8 Aralık 2016 08:46

Kentteki bazı bayi ve satış noktalarında kısa sürede kartların tükenmesi nedeniyle Aralık ayının ilk haftasında yaşanan kriz, 7 Aralık’tan itibaren 280 bin kartın bayi ve satış noktalarına dağıtılmaya başlanmasıyla önlendi.

İzmir’de toplu ulaşımda kullanılan eski kartların (Kentkart) 2015 yılından itibaren yerini İzmirim karta bırakması süreci Ocak ayında tamamlanacak.

İzmirim kart 2015 yılında satılmaya başlandı. Ancak, eski kartlar da kullanılmaya devam etti. ESHOT Genel Müdürlüğü eski kartları kullanımdan kaldırmak için takvim oluşturdu. Kişiselleştirilmiş kartlar, öğrenci, öğretmen kartlarının değişimi gerçekleşti. Eski kartlar 30 Kasım tarihinden itibaren doluma kapatıldı. Bu kartlar 31 Aralık tarihinde ise kullanıma kapatılacak.

Satış noktalarında ve bayilerde 6 TL’ye satılan İzmirim kartlardan bugüne kadar 1.5 milyon adet satıldı. Eski kartları 30 Kasım’a kadar dolduran, ancak doluma kapatıldıktan sonra İzmirim kart almak için harekete geçen İzmirliler, kasım ayı sonu ve aralık ayı başında bayi ve satış noktalarında kuyruk oluşturdu. Satış noktaları ve bayilerde kartlar kısa sürede tükendi. Bu bayilere kart takviyesi yapılamayınca yolcular kart alamadı.

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri ise bazı bayilerde ani talep artışı nedeniyle kartların tükendiğini, ancak 7 Aralık’tan itibaren bayilere 280 bin kartın dağıtımına başladıklarını belirtti. Kartlarla ilgili bir kriz olmadığını, eski kartların doluma kapanması nedeniyle ani artışı göz önüne alarak hazırlık yaptıklarını belirten ESHOT yetkilileri, 31 Aralık’ta kullanıma kapanacak eski kartları dikkate alarak gelecek dönem için de 9 Aralık’ta yeni kart alımı ihalesi yapacaklarını açıkladı. İhaleyle 500 bin İzmirim kart daha alınacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.