İzmirim kart hes kodu tanımlama nasıl olacak?

İzmirim kart hes kodu tanımlama nasıl olacak?
  • 30 Ekim 2020 11:44

İzmirim kart hes kodu tanımlama nasıl olacak?

Covid 19 önlemleri kapsamında, İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereğince 30 Ekim 2020 tarihi itibari ile İzmir içi toplu ulaşım araçlarında elektronik HES KODU kontrolü uygulaması hayata geçecektir.

izmirim kart hes kodu nasıl yapılacak? Vatandaşlar tarafından halen kentkart olarak tanımlanan  Hes kodu kentkart nasıl eklenecek? hes kodu kent karta yükleme işlemi nasıl yapılacak? İzmirim kart hes kodu tanımlama? nasıl olacak

30 Ekim-15 Kasım 2020 tarihleri arasında tüm yolcuların HES KOD larını İzmirim Kartları ile eşleştirmesi gerekmektedir. T.C. İçişleri Bakanlığı’nın, Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında 30 Eylül’de çıkardığı “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulama Başlıklı Genelgesi” ve İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun, bu genelgeye istinaden aldığı karar gereğince, toplu ulaşımda elektronik HES Kodu kontrolü uygulaması başlamıştır.

İzmir’im kart hes kodu ile nasıl birleştirilecek? izmirim kart hes kodu nasıl yapılacak?

Bu çerçevede, toplu ulaşım araçlarına binişte kullandığınız kişiselleştirilmiş (fotoğraflı) ya da hamiline İzmirim Kartınızı, kişisel HES Kodunuz ve TC Kimlik Numaranız ile eşleştirmeniz istenmektedir.

İzmirim kartınızı HES kodunuz ile birleştirmek için www.hes.eshot.gov.tr adresine tıklayın. Burada istenen bilgileri yazmanız ve cep telefonunuza gelen kodu girmeniz yeterlidir.

İzmirim kart hes kodu tanımlama nasıl olacak?

İzmirim kart hes kodu tanımlama nasıl olacak?

HES Kodunuza, yalnızca bir İzmirim Kart tanımlayabilirsiniz. Bunun için istenen bilgileri tek adımda girip, kaydınızı kolayca yapın. HES Kodu ya da diğer kişisel bilgilerin değişimi ve güncellenmesi işlemlerini de Ana sayfa ekranındaki ilgili sekmeleri tıklayarak yapabilirsiniz.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK? Hes kodu nasıl tanımlanacak?

İzmirim Kartların, HES Kodları ve diğer kişisel bilgilerle eşleştirilmesi sonrası, toplu ulaşım araçlarına yapılan tüm binişler elektronik takip altına alınmış olacaktır. Biniş bilgileri, günlük olarak T.C. Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacaktır. Bakanlık, karantinada olması gerekirken dışarıda olan hastaların ya da temaslı kişilerin tespitini yaparak cezai işlem uygulayacaktır.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Türkiye 13. Alaçatı Ot Festivali’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.