İzmir’den Şehidine 4 Bin Kişilik Veda

İzmir’den Şehidine 4 Bin Kişilik Veda
  • 22 Mart 2016 17:31

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde, terör örgütü üyelerinin, yola döşediği bombanın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Gökhan Bayraktar, memleketi İzmir’de 4 bin kişinin katıldığı düzenlenen cenaze töreninden sonra toprağa verildi. Törende oğlunun tabutuna kapanan anne Filiz Bayraktar, “Anneciğim, uyan ben geldim. Ben seni böyle mi gönderdim?” dedi. Dedesi Emin Bayraktar ise “Dedeciğini bıraktın” diye gözyaşı döktü.

Nusaybin’de, operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin geçişi sırasında, önceden yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu, şehit olan askerlerden Uzman Onbaşı Gökhan Bayraktar’ın cenazesi, havayoluyla memleketi İzmir’e getirildi. Şehit askerin cenazesi daha sonra konvoy eşliğinde, Menderes İlçesi Görece Mahallesi’nde, yol üzerindeki evinin de yakınından geçirilip Görece Camii’ne götürüldü.

Tabutun tören kıtası tarafından musalla taşına konulmasından sonra, 10 gün önce geldiği izinden uğurladıkları oğullarının acı haberiyle yıkılan baba Necaattin Bayraktar, anne Filiz Bayraktar, kardeşi Okan bayraktar dedesi Emin Bayraktar ile diğer yakınları gözyaşı döktü. Şehit askerin tabutuna kapanan annesi Filiz Bayraktar, “Anneciğim, uyan ben geldim. Ben seni böyle mi gönderdim?” dedi. Dedesi Emin Bayraktar ise, “Dedeciğini bıraktın, bizleri yaktılar. Ben seni nasıl vereceğim kara topraklara?” diye gözyaşı döktü. Şehit askerin bir yakını da, “Elleri kırılsın” diye bağırdı.

İzmir'den Şehidine 4 Bin Kişilik Veda

Şehit askerin ailesini acılı günlerinde, Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti milletvekili Atilla Kaya, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve ilçe belediye başkanları yalnız bırakmadı. Geçen Cuma günü yine Nusaybin’de şehit olan özel harekat polisi Cebrail Aksöz’ün kardeşi Mikayil Aksöz ile dayısı Selami Çankaya da, camiye gelip ailenin acısına ortak oldu.

Bu arada polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı cami çevresine aile üyelerinden başkası alınmadı. Tören alınına gelenlerin de üzerleri arandı. İkindi vakti kılınan cenaze namazından sonra şehit askerin tabutu, silah arkadaşları tarafından omuzlara alındı. Bu sırada cenaze törenine katılan yaklaşık dört bin kişi, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ slogonları, alkış ve gözyaşıyla şehit Gökhan Bayraktar’ın, cenazesini uğurladı. Şehit Gökhan Bayraktar’ın cenazesi, daha sonra Görece Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes’te Şehitler Unutulmadı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Guler dedi ki:

    Nurlar içinde yat canım kardeşim cennet mekanın olsun

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.