İzmir’den İkinci Genel Başkan Adayı!

İzmir’den İkinci Genel Başkan Adayı!
  • 10 Şubat 2016 17:36

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ Geçtiğimiz haftalarda 35. Olağan Kurultayını gerçekleştiren CHP, diğer adayların son anda adaylıktan çekilmesi ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa  Balbay’ın yeterli imzaya ulaşamaması sonucu yalnızca mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla sandığa gitmişti. İzmir örgütü MYK’ya çok sayıda isim sokmuş, ‘MYK’yı İzmirliler belirledi’ yorumları yapılmıştı.

Olağan kurultay sonrası son anda adaylıktan çekilen Muharrem İnce İzmir’e gelerek CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’le görüşmüştü. İkilinin görüşmesi basında, Muharrem İnce’nin Başkan Yüksel’den Genel Başkanlık desteği istediği, olağanüstü kurultayla  Genel Başkanlık koltuğuna oturmayı planladığı şeklinde yer almıştı. Bu isteğin karşılığında Başkan Yüksel’in 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde İzmir belediye başkan adaylarını belirleme yetkisini istediği yazılmıştı.

BOMBA İDDİA!

Ancak ikilinin görüşmesine ilişkin bomba bir iddia daha ortaya atıldı. Bu iddialara göre ikilinin görüşmelerinde olağanüstü kurultay için görüştükleri ancak Genel Başkanlık koltuğu için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu isminde yoğunlaştıkları öğrenildi. Öte yandan boş kalacak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı için ise 2019 Yerel seçimlerinde mevcut İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in aday gösterilmesi konuşulduğu iddia edildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.