İzmir’den Genel Başkanlık Yolunda

İzmir’den Genel Başkanlık Yolunda
  • 2 Şubat 2016 13:52

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/CHP 35.Olağan Kurultayı’nın ardından Gençlik Kolları ve Kadın Kolları da Genel Başkan yarışına başladı. 13 Şubat’ta gerçekleşecek olan Kadın Kolları Kurultayı için İzmir’den ilk aday Dürüye Taş oldu. CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Taş, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri sonsuza kadar bizimle yaşayacak. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biz verdiği haklarla onun devrimlerinin ışığında yürümek benim ve bizlerin boynun borcudur. Biz sosyal demokrat kadınlar ülkenin refahı için dişimizi tırnağımızı birbirine takıp sokakta mahallelerde zor şartlarda çalışıyoruz” dedi.

İzmir'den Genel Başkanlık Yolunda

“AKP ZİHNİYETİ HER GÜN HAKKIMIZI GASP EDİYOR”

AK Parti hükümetine de yüklenen Genel Başkan adayı Dürüye Taş, “ Bugün ülkemizin geldiği bu nokta.  Her gün çocuklarımız ölüyor, her gün bir aydınımız demokrasi kurbanı oluyor. Demokrasi zaten artık yok. Kadınlarımız sürekli eziliyor, tecavüze uğruyor, ölüyor. Komşu ülkelerin hepsi ile sürtüşme halindeyiz. AKP zihniyeti her gün bir hakkımızı gasp ediyor. Bu yola çıkarken projeler geliştirdik. Kadın, eğitim, emek, güç, eylem sosyal haklarla ilgili projeler geliştirdik. Akademisyenlerin görüşlerini hukukçuların düşüncelerini alıp nasıl katkı koyacaklarını planladık. Önce insan, önce kadın şiarını benimseyen bir takvim belirledik.

İzmir'den Genel Başkanlık Yolunda

Tüm ülkeyi gezdim Karadeniz’deki kadının çay toplarken, Adana’daki kadının pamuk toplarken Güneydoğu’daki kadının sırtında bebeğiyle tarlada güneşin altında ne hissettiğini biliyorum. Çünkü ben çocuk yaşta tarlada bahçede çalışan biri olarak emeğin yok sayılmasının sosyal güvence olmadan ekmek parası için çalışmanın ne demek olduğunu bilenlerdenim.

Mahallelerde, ilçelere de, illerimizde kitlesel çalışmalar yapacağız. Salonlardan çıkıp alanlara ineceğiz ve cumhuriyetten aldığımız güçle karanlık zihniyetlerle mücadele edeceğiz.

Kadın çalıştayı yapıp 81 ilimizde örgütleneceğiz. Tüzük parti programı kadın kollarının amacı işleyişi ve hedefleri ile ilgili akademisyenler ile örgütlenip bölge toplantıları yapacağız.

Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde başlayan %33 cinsiyet kotasının uygulanması ve demokrat sürecin işlemesi için mücadele edeceğiz çünkü kadın kolları partinin can damarıdır” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.