İzmir’den Genel Başkan’a Destek; “Bu saldırıyı yapanı pişman edeceğiz”

İzmir’den Genel Başkan’a Destek; “Bu saldırıyı yapanı pişman edeceğiz”
  • 26 Ağustos 2016 11:09

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/CHP İzmir, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin Şavşat’ta yapılan saldırıyı kınamak için biraraya geldi. CHP İzmir İl Başkanlığı önünde gerçekleşen açıklamaya İzmir Milletvekilleri, Zeynep Altıok, Murat Bakan, Mustafa Balbay, Musa Çam, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu katılırken, İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları da oradaydı. Açıklamada CHP Gençlik Kolları da pankart ve döviz açarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı.

İzmir'den Genel Başkan'a Destek; "Bu saldırıyı yapanı pişman edeceğiz"

Toplantı da konuşan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven,şunları söyledi;

Ana muhalefet lideri Genel Başkanımız,Kemal Kılıçdaroğlu’na dün Artvin’de uzun namlulu silahlarla,roket atarlarla Türkiye tarihinde yaşanmamış bir şekilde yapılan hain saldırıyı nefretle kınıyoruz.

Yine bugün Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Amirliği’ne yönelik bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen ve net olmamakla beraber 8 şehidimizin ve 2’Si ağır 45 yaralının olduğu olayı da şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Alçaklar, Hainler, İşbirlikçiler, Korkaklar ve Saltanat uğruna vatanını satanlar her gün,ölürler.

Namusuyla siyaset yapanlar, korkmadan doğru bildiği yoldan dönmeyenler, halkı için ölümü gözü alanlar, Ata’sının, cumhuriyetin, demokrasinin yolundan ayrılmayanlar, teröre, tehditlere ve iftiralara boyun eğmeyen yiğitler sadece bir kere ölürler.

15 Temmuz’da ve sonrasında yaşadıklarımızı çok önceden öngören, terör örgütlerini,asla onlara boyun eğmeden ve taviz vermeden her ortamda lanetleyen, Türkiye’nin gerçek lideri CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan alçak terör saldırısını, en şiddetli şekilde kınıyor, Genel Başkanımıza bu saldırıyı yapanları ve bir askerimizi şehit edenleri, bu saldırıya er ya da geç pişman edeceğimize söz veriyoruz.

Yıllardır yaptığı uyarılar, işaret ettiği tehlikeler bir bir ülkemizin başına bela olurken, o günlerde Genel Başkanımıza hakaret edenler, iftira atanlar, tehdit edenler bugün bu yaptıklarının utancını yaşıyor, Cumhuriyet Halk Partisinin korkusuz dürüst lideri, vakur tavrını bozmamış, kendi canını hiç düşünmemiştir.

Bu saldırıyı yapanlar sadece CHP’yi değil, Türkiye cumhuriyetini, yıllardır yok edilmeye çalışılan demokrasimizi ve cumhuriyet kurumlarını, milletimizin birliğini ve kardeşliğini hedef almıştır.

Bu alçak saldırıyı planlayan, gerçekleştiren ve zemin hazırlayan kahrolası hainler bilmelidirler ki,namusuyla dürüstçe hizmet eden, çiğ yemediği için karnı ağrımayan, çıkarları uğruna kirli ve iğrenç ilişkiler kurmayan, terör örgütleriyle pazarlık etmeyen ve halkına hiç yalan söylemeyen Kemal Kılıçdaroğlu ve biz onun mücadele arkadaşları,  ülkemiz ve halkımız uğruna can vermekten asla korkmadık, korkmayacağız da.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Göztepe sakinlerinden Başkan Mutlu’ya sevgi seli

Bizi bu saldırılarla yolumuzdan döndüreceklerini düşünen insanlıktan nasibini almamış caniler, CHP’nin tarihine bir baksınlar, kendilerini nasıl ahmak durumuna düşürdüklerini de görürlerdi.

Ülkemizi karıştırmak, iç çatışmaya sürüklemek ve kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen bu hain saldırıya rağmen;

Bu ülkede silah sesleri yükselsin diyenlere inat, Çocukların kahkahası yükselsin demeye,

Bombalar patlasın, üzerinden siyaset yapalım diyenlere inat, barış ve kardeşlik demeye,

İşine gelince kirli ilişkilerle terörü, dini kullanmaya çalışanlara inat, Atatürk Cumhuriyeti demeye,

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenlere inat, Bir canımız var o da memeleketime feda olsun demeye,

Bu uğurda Vatan için, Ulusumuz için, Demokrasi ve Cumhuriyet için, ve elbette ki Kemaller için göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz.

İzmir'den Genel Başkan'a Destek; "Bu saldırıyı yapanı pişman edeceğiz"

İl Başkanı Güven’in ardından konuşan CHP Genel Başkan yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok şunları söyledi;

İç politika zafiyeti, dış politika yoksunluğu içerisinde, ikbal ve rant uğruna, sadece saltanat amacıyla yola çıkanların ülkemizi getirdiği karanlık tablo içerisinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan böylesi bir saldırı bütün samimiyetsizlikleri gözler önüne net bir şekilde sermektedir. Bu saldırı, uzlaşı kültürüne, barışa, demokrasiye, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne doğrudan yöneltilmiş bir saldırıdır. Öyle ki; bütün bu karanlığın içerisinde ülkemizin aydınlığa çıkabilmesi için tüm zorlukların ortasında uzlaşı kültürünü yerleştirmeye çalışan ve toplumda bugüne kadar koparılan, insanları kutuplaştırarak din üzerinden, etnik aidiyet üzerinden, düşünce üzerinden ayrıştırılarak zulmedildiği bir ortamda, bu birleştirici gücü vurgulayarak ve tek vücut olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm unsurlarıyla, tüm bireyleriyle, tüm inananlarıyla birlikte sağlamak için çalışan, çabalayan, bu kadar dürüst, namuslu ve vicdanlı bir lidere saldırı yöneltmek; değil barışı istemek, aramak, değil ülkenin aydınlığa çıkmasını istemek, aramak, doğrudan tam da bu ülkeyi bitirmek için yapılan bir çabadır. Şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten bugüne kadar birçok saldırıya, darbe dönemlerinde, dikta dönemlerinde, kişisel ikbali için bugün olduğu gibi ülkemizi karanlık tabloya sürükleyenlerin dönemlerinde, dimdik direnmeyi başarmış bir partidir. Bugüne kadar vermiş olduğu sayısız demokrasi şehitlerinden güç almaktadır. Onların aydınlığından güç almaktadır. Yılmayız, yılmayacağız, direnmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin sahip olduğu gerçek değerlerini sonsuza kadar koruyacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.