İzmir’den Genel Başkan Adayı

İzmir’den Genel Başkan Adayı
  • 25 Ocak 2016 09:45

CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) İzmirli üyesi Düriye Taş, 21 Şubat’ta yapılacak Büyük Kongre’de CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na talip oldu. Karslı olan Taş, 1968 yılından bu yana İzmir’de yaşıyor. Üç çocuğu olan Taş, kadınların siyasette etkinliğinin artması için dört yıldır 81 ilin 70’ini gezdi, ‘7 ayda 7 bölge’, ‘Kadın bilgi bankası’, ‘Türkiye kadın istatistiği’ projelerine katkı koydu, kayıtlı çalışan kadından cezaevindeki kadına kadar hepsinin sorunlarını raporladı. Kadının önünü açmak için siyaset yaptığını savunan Taş, bu göreve tek dönem için talip olduğunu da vurgulayarak, şunları söyledi: “Milletvekili olma, seçildiğim koltuğu sıçrama tahtası olarak kullanma gibi bir amacım yok. Kadınları siyasette ne kadar başarılı kılabilirim, ne kadar kadının önünü açabilirim, onları siyasete ne kadar katabilirim benim bütün düşüncem bu. İki yıl sonra görevimi genç kadınlara bırakacağım. Partimizin Türkiye genelinde 310 bin üyesi var. Üye kadın sayısı yeterli değil. Daha çok kadın üye yaparsak ön seçimde birlik beraberliği de sağlarız. Doğu ve Güneydoğu’daki kadına yetişemiyoruz, ulaşamıyoruz, dokunamıyoruz. Siyaset de sevgi gibi boşluk tanımıyor. Gitmezseniz o alan dolduruluyor. Batı’dan doğuya köprü kuracağım. Bölgede en az bir haftalık çalıştaylar düzenleyeceğiz. O kadınlarla içe içe olacağız. Orayı çok önemsiyorum.”

CHP Kadın Kolları Büyük Kongresi’nde İzmir’den 26 delege oy kullanacak. CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Nurşen Balcı, 28 Ocak Perşembe günü İzmirli kadın delegelerle toplantı yaparak, kime destek vereceklerini açıklayacak. Büyük Kongre’de görevdeki Genel Başkan Hilal Dokuzcan’ın yeniden aday olması bekleniyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karabağlar’da yarınların meclisi bugün kuruldu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.