İzmir’den Dev Laiklik Zinciri

İzmir’den Dev Laiklik Zinciri
  • 5 Mayıs 2016 22:19

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ Geçtiğimiz haftalarda Anayasadan laikliğin çıkarılması gerektiğini söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a CHP cephesinden tepkiler bitmiyor.

CHP Genel Merkezden gelen yazıyla tüm illerde eş zamanlı basın açıklaması yaparak tepkisini göstermeye başlamış ardından ışık açıp kapatma eylemi ve birçok açıklamayla Anayasadan Laikliğin kaldırılmasına izin vermeyeceklerini beyan etmişti.

İzmir'den Dev Laiklik Zinciri

CHP İzmir İl Başkanlığı son olarak da İzmir’de dev bir eyleme imza attı. “Laiklik İçin İnsan Zinciri” eylemi yaptı. Eyleme Sendikalar, Oda ve Dernekler ile Taraftar grupları ve vatandaşlar katıldı. 45 kilometre boyunca insan zinciri oluşturuldu. Zincir oluşturulurken, “Türkiye Laiktir, Laik Kalacak” sloganları atıldı.

İzmir'den Dev Laiklik Zinciri

Laiklik zincirine Gündoğdu Meydanındaki halkasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ve CHP İlçe Başkanları da katıldı.

İzmir'den Dev Laiklik Zinciri

“TARİHİ BİR EYLEMDİ”

Eylemde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir bugün tarihi bir gün yaşıyor.  Son günler de laikliğe karşı olan saldırıları protesto etmek için bütün körfezde laiklik zinciri oluşturduk. Hep beraber bu laiklik zinciri İzmir’in en uç sahil ilçesi olan Çeşme sahilinden başladı Urla sahili, Foça sahilinde Güzelbahçe sahilin de Narlıdere sahilinden Üçkuyulardan bütün sahile uzanan bir laiklik zinciri oluşturduk anayasadan laikliğin çıkartılmasını isteyen ve hala devam eden laikliği dinsizlik olarak gören, Cumhuriyeti kuranları dinsizlikle suçlayan başta meclis başkanı olmakla birlikte bütün Atatürk devrimlerini yok etmeye çalışan AKP hükümetine karşı bir protesto eylemiydi bu eylem.  Gerçekleşen bu eylem İzmirliler için tarihi bir eylemdi. İzmirliler bugün Laikliği hiç kimsenin yıkamayacağını gösterdiler. Atatürk devrimlerini kimse ortadan kaldıramayacak kanımızın son damlasına kadar direneceğiz. Bu bir parti eylemi değildir tüm sivil toplum kuruluşları, odalar ve İzmirliler katıldı. Beklediğimizin fazlasında bir katılım vardı.

Öte yandan laiklik zincirine denizden geçen vapurlarda siren çalarak destek verdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.