İzmir’deki IŞİD operasyonunda son durum!

İzmir’deki IŞİD operasyonunda son durum!
  • 2 Temmuz 2016 14:39

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki intihar saldırısından sonra İzmir’de bir süredir takipte olan IŞİD üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile MİT’in koordinesinde 4 ilçede yapılan operasyonda, liderliğini fırın işleten Cuma Tombul’un yaptığı öne sürülen IŞİD hücresine bağlı 10 kişi gözaltına alındı. Zanlılara yönelik takip sırasında istihbarat birimleri, çalışma yöntemlerini de tespit etti. Örgüte sempati duyan kişilere, zanlılar arasındaki Cuma Tombul başkanlığında kurulan mescitte ya da internet üzerinden görüntülü olarak eğitim verildiği öne sürüldü. Ayrıca hem hücreye bağlı üyelerin hem de sempatizanların, örgüte maddi destek vermek için para yardımı topladıkları, aynı şekilde gıda ürünlerini de lojistik amaçlı Suriye’ye gönderdiği ifade edildi. Bu arada istihbarat birimlerinin araştırmaları sırasında, kentten örgüte katılmak üzere Suriye’ye geçen bazı kişilerin, tüm mal varlıklarını satıp gittikleri, oraya yerleşip çalışmayı sürdürdükleri ve istendiği zamanda da örgüt adına çatışmalara girdikleri ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin, mevcut anayasayı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘Tağut’ (Allah’ın kurallarıyla yönetmeyen) ilan etikleri, devletin kurumlarını aşağıladıkları, örgüt propagandası yaptıkları bildirildi.

POLİSİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Polisteki sorguları tamamlanan 10 kişi, adliyeye gönderildi. Ancak IŞİD üyelerinin adliyeyle gönderilmesi sırasında, dikkat çeken bir uygulamanın başlatıldığı ortaya çıktı. Terör örgütü elamanları, emniyet binasından çıkartılmadan önce bomba dedektörü köpeğe, binanın çevresinde dolaştırılıp bomba incelemesi yaptırıldı. Ardından aynı dödektör köpek, sanıkların bindirildiği otobüsün bulunduğu konvoya dahil olup, adliye binasına gitti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.