İzmir’deki Ankara Anmasında Pankart Krizi

İzmir’deki Ankara Anmasında Pankart Krizi
  • 10 Ocak 2016 12:34

Geçen 10 Ekim’de barış mitingi için Ankara Garı yakınlarında toplananlara yönelik düzenlenen bombalı intihar saldırısında ölenler için bugün saat 10.00’da, İzmir’deki Alsancak Garı önünde anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı.

İzmir'deki Ankara Anmasında Pankart Krizi

PANKART GERGİNLİĞİ
Gruptakilerden bazıları, Alsancak Garı binasına, üzerinde Ankara’daki saldırıda ölenlerin adlarının yazılı olduğu pankartı astı. Bunun üzerine çevrede önlem alan polis, pankartın indirilmesini istedi, aksi halde müdahale edileceğini anons etti. Gruptakilerle polis arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, pankartın indirilmesiyle son buldu.

Grup adına basın açıklamasını Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın okudu. Yalçın şöyle dedi: “Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamları bugün Kürt illerinde devam ediyor. Ülke tarihinin en büyük saldırısının üzerinden tam üç ay geçti. Bu sürede ne failler bulundu, ne işbirlikçileri. Sorumlular hakkında yaptığımız suç duyuları sonucunda bir soruşturma dahi açılmadı. Bu süre içinde ne acımız, ne de öfkemiz dindi. Kendi iktidarı için yüzlerce insanı katletmekten çekinmeyen AKP iktidarı yalanlarının, soygunlarının, talanlarının, katliamlarının ve zulmünün duyulmaması için bugün basın emekçilerini işten attırıyor, gözaltına alıyor, tutuklatıyor, işkence ediyor. İzmir Emek Barış ve Demokrasi Güçleri olarak buradan bir kez daha katliamın fail ve işbirlikçilerinden hesap soracağımızın sözünü veriyoruz.”

Açıklamanın ardından bir süre ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘Ankara’yı unutma unutturma’ ve ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganları atan grup, kısa süreli oturma eyleminin ardından dağıldı.(dha)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Temizlik İşleri personeline sabah vardiyası ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.