İzmir’de toplu ulaşıma “YGS ayarı”

İzmir’de toplu ulaşıma “YGS ayarı”
  • 10 Mart 2016 10:21

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 13 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle toplu ulaşıma yönelik düzenlemeler yaptı.

Adayların sınav merkezlerine zorluk çekmeden ulaşabilmesi için otobüs seferleri takviye edildi. ESHOT Genel Müdürlüğü, sınav yoğunluğunun yaşanacağı hatlara 100 ek otobüs koydu. Ayrıca 9 Eylül Üniversitesi’ne çevre yolu bağlantılı olarak sadece hafta içi çalışan 290, 390 ve 690 numaralı hatların sınavın yapılacağı Pazar günü de hizmet vermeye devam edeceği açıklandı.

İzmir'de toplu ulaşıma “YGS ayarı”

İzmir Metrosu ise sınav nedeniyle yaşanacak yolcu yoğunluğunu göz önüne alarak seferlerini sıklaştırdı. Pazar sabahları 10 dakikada bir olan seferler, sınav öncesi ve sonrasında 5 dakika bir olacak şekilde yeniden düzenlendi.

İzmir'de toplu ulaşıma “YGS ayarı”

İZBAN, ihtiyaç durumunda harekete geçmek üzere Alsancak Garı’nda iki adet tren setini hazır bekletecek. Yeni körfez vapurlarının hizmete girmesiyle seferlerini sıklaştıran İZDENİZ ise iskelelerde bulunduracağı yedek gemilerle oluşabilecek yoğunluğa karşı önlemlerini aldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Basmane’de temizlik ve bakım seferberliği
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.