İzmir’de Tarihi Gün

İzmir’de Tarihi Gün
  • 4 Ağustos 2016 09:12

İzmir bugüne kilitlendi. Günlerdir hazırlık yapılan Demokrasi ve Cumhuriyet Mitingine bugün saat 19.30’da gerçekleşecek. CHP İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak mitinge sendikalar, STK’lar ve siyasi partiler de destek verecek. Mitinge katılacaklar parti bayrağı olmadan Türk bayraklarıyla alanda yerlerini alacak. Mitinge AK Parti İzmir İl Teşkilatının da katılması bekleniyor. Demokrasi konulu mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmirlilere seslenecek.

Dev miting öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de ulaşım desteği geldi. Buna göre bugün Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm toplu ulaşım araçları gün boyu ücretsiz sefer yapacak. Miting saati göz önünde bulundurularak toplu ulaşım sefer saatleri de yeniden düzenlendi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel dev miting öncesi şu açıklamayı yaptı: 

“Şimdiye kadar çok miting gerçekleştirdik İzmir’de. Ama onların hepsi seçimlerle ilgili siyasi mitinglerdi. Bu mitingin farkıysa, bu mitingin sahibinin İzmir olmasıdır. Burada siyaset yok, herhangi bir partinin oy kaygısı yok, burada siyasi mesaj yok. Bu mitingde vatana, demokrasiye, cumhuriyete, Atatürk’e sahip çıkmak var. Burada her türlü darbeye, diktaya, diktatörlüğe karşı omuz omuza mücadele var. Bu mitingde İzmir var, gençler, kadınlar, emekçiler var, tüm demokratik kitle örgütleri, renklerine bakılmaksızın tüm taraftar grupları ve ülkesini sevenler var. Dünyanın en güzel gün doğumu ve gün batımının gerçekleştiği, demokrasiyi özümsemiş, cumhuriyeti ve laikliği yaşam biçimi haline getirmiş, barışın, huzurun ve hoşgörünün başkenti İzmir’den, 4 Ağustos’ta yüz binlerin yükselteceği, özgürlük, adalet, eşitlik ve demokrasi haykırışları, tüm Türkiye’ye gelecek için yeni bir umut, bu yolda verilecek mücadele içinse çok büyük bir moral ve güç olacak. Bu büyük buluşma ülkesi için endişelenenlerin endişesini yok edecektir.”

CHP İzmir miting için 2 milyon broşür bastırdı ve dağıttı. Toplamda 50 bin afiş, 20 bin adet ayaklı pano ve bin adet billboard kullanıldı. Üst geçit ve köprülere toplamda 500 adet pankart asıldı. Mitin alanında farklı yerlere kurulacak toplamda 6 adet dev led ekran kullanılacak. Özel bir ses sistemiyle tüm Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanına ses yayınını ulaştıracağız.10 adet ikram aracıyla mitinge gelen İzmirlilere soğuk içecekler ve çay ikramlarımız olacak. Ayrıca alanda 1 milyon şişe su ücretsiz olarak dağıtılacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

İLÇELERDEN DENİZDEN ÇIKARMA!

Mitinge deniz araçlarıyla katılacaklarını duyuran bazı ilçeler görsel şölen sunacak. Karşıyaka’dan 400, Güzelbahçe, Balçova ve Foça’dan yaklaşık 300 tekne Gündoğdu’daki mitinge denizden katılacak.

İZMİR’E SANATÇI YAĞMURU

İşte mitingde sahne alacak sanatçılar;
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası
Selçuk Balcı
Hilmi Yarayıcı
Ataol Behramoğlu
Erdal Erzincan
Tolga Sağ
Yusuf Benli
Faruk Demir
Hüseyin Turan
Tuğrul Keskin

Ayrıca mitinge destek amacıyla sanatçılar ve aydınlar tarafından yayınlanan bildiri okunacak. Bildiriye imza atan sanatçılar ve aydınlar arasında Tarık Akan, Rutkay Aziz, Edip Akbayram, Orhan Aydın , Arif Sağ, Volkan Konak, Zuhal Olcay, Hayko Cepkin, Mazlum Çimen, Selda Bağcan, Cahit Berkay, Menderes Samancılar gibi isimlerde yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.