İzmir’de sevgililer gününe özel sergi

İzmir’de sevgililer gününe özel sergi
  • 2 Şubat 2019 10:30

Ressam – yazar Hülya Sezgin İzmir Güzelbahçe Belediyesi resim atölyesinde yetişkinlere gönüllü resim kursu veriyor. Sezgin’in 25. kişisel sergisi İzmir (Konak) Resim Heykel Müzesi’nde görücüye çıkacak. Bu güne kadar biri Macaristan’da, İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum-Gümüşlük, Aydın Karacasu’da olmak üzere 24 kişisel sergi açan sanatçı, sergilerini halkla buluşturmaya devam ediyor. 25. sergiyi Resim Heykel Müzesi’nde açacağını belirten Sezgin “İzmir’de en son 2015 yılında sergi açmıştım. Üç yıl sonra İzmir Resim Heykel Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Son yıllarda ülkemiz ekonomik krizde. Ben de bunu göz önüne alarak “Sevgililer Günü”ne denk gelen bu sergimde sanatseverlerin sevdiklerine kalıcı bir eser hediye edebilecekleri bu güne özel, ceplerini yakmayacak uygun fiyatlarda satışa sunacağım küçük sevimli resimler de çalıştım. Sanata ve sanatseverlere kendimce bir katkım olsun istedim. Sanatseverleri sergime bekliyorum.” dedi.
Sergi 06 Şubat 2019 günü saat 18.00 açılacak ve 17 Şubata kadar devam edecek.

İzmir'de sevgililer gününe özel sergi

Hülya Sezgin kimdir?

Evli ve iki çocuk annesi Hülya Sezgin 1958 Çankırı doğumlu. Babasının memuriyeti nedeni ile çocukluğu Çankırı dışında Rize, Ankara ve İzmir’de geçti. Genç yaşında başladığı bankacılık mesleğinden 2001 yılında İzmir’de emekli oldu.

Emekliye ayrılışından sonra çocukluk yıllarından beri sevip yaptığı resmi yoğun olarak çalışmaya başladı. Kendine özgü naif tarzda kaybolmaya yüz tutan değerlerimizi ve kültürümüzü konu alan eserler vermeye başladı. Bu güne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın/Karacasu, Bodrum/Gümüşlük, İzmir/Mordoğan’da olmak üzere yirmi dört kişisel sergi açan sanatçı yüzü aşkın karma sergiye katıldı.

Yurt içi ve yurt dışında katıldığı resim yarışmalarında dereceler alarak kataloga girmeye hak kazandı. (Rusya derece, Macaristan sergileme, Rusya-Ural sergileme).
Yurt içi (Ankara, İzmir, Trabzon, İstanbul, Nevşehir, K.Ereğli, Mersin, Aydın/Tepecik, Marmaris, Aydın/Karacasu,) ve yurt dışında (Gürcistan, Azerbaycan, Macaristan,Makedonya, Romanya, Sırbistan, Kosova, Nahçıvan) pek çok ressamlar kolonisi-resim çalıştayları ve festivallere davetli olarak katıldı. Kendisi de dokuz kez uluslararası resim çalıştayı düzenledi. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli koleksiyonerlerde ve resim severlerde eserleri bulunmakta.

TEMA’ya basın desteği verdi. Bazı sosyal yardım projelerinde gönüllü olarak çalışıyor.(Resim bağışlama, duvar resmi yapma, çocuk atölyesi, ev kadını annelere resim çalıştırma… vs.)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’te 23 Nisan coşkusu

Bu arada köşe yazarlığı da yapan Hülya Sezgin’in İzmir’deki bazı gazeteler ve kültür sanat- edebiyat dergilerinde köşe yazıları, röportajları ve resimleri ile yer alıyor.
Rusya, Azerbaycan, Nahçıvan ve Kosova’daki çeşitli gazete ve dergilerde de yazıları (dillerine çevrilerek) ve resimleri yayınlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.