İzmir’de ‘nöbet’ tam gaz: 10 günde 300 bin kişi!

İzmir’de ‘nöbet’ tam gaz: 10 günde 300 bin kişi!
  • 25 Temmuz 2016 07:53

İzmir’de, demokrasi nöbetinin 10’uncu gününde Afganistan, Etiyopya, Filistin, Gazze, Tunus, Habeşistan ve Azerbaycan’dan öğrenciler meydana gelerek İzmirlilere destek verdi. Ayrıca İzmir Emniyeti’nin verilerine göre Konak Meydanı’na 10 günde 300 bin kişinin geldiği öğrenildi.

İzmir’de, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunmasının ardından Konak Meydanı’nda darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbeti 10’uncu gününde de devam etti. Vatandaşların coşkusuna alana gelen Afganistan, Etiyopya, Filistin, Gazze, Tunus, Habeşistan ve Azerbaycanlı öğrencilerde ortak oldu. İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu’da meydandaki vatandaşlarla birlikte 15 Temmuz şehitleri için dua okudu. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’da, “Biz burada demokrasi tatbikatı yapıyoruz. Bundan böyle demokrasimize kast edenler nasıl bir karşılık alacaklarını gördüler. Yıllarca bize 3. Dünya ülkesi dediler. Şimdi bu millet tekrar uyanıyor. Sizin aranızdan bir lider çıktı. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan bu badireyi önledi. Bu meydanlarda o kadar çok Binali Yıldırım ve Tayyip Erdoğan yetişiyor ki dün 103 yaşındaki Mehmet Amcamız da nöbetteydi. Biz tüm dünyaya vatan sevgisi nedir göstermeye devam edeceğiz. O FETÖ denen alçak, beyni sulanmış yıllar önce devletin tüm kurumlarına gireceksiniz diye talimat verdi. Bu alçağa bu millet gereken cevabı verdi” diye konuştu.

Bu arad İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, darbe gecesinden bu yana geçen 10 günde demokrasi nöbeti için 300 bin kişinin alana giriş yaptığını belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.