İzmir’de müezzine saldırıda bir flaş karar daha!

İzmir’de müezzine saldırıda bir flaş karar daha!
  • 6 Ekim 2016 11:17

İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzinini darbettikleri iddiasıyla daha önce serbest bırakıldıktan sonra yeniden yakalama kararı çıkarılan 3 kişiden biri olan kadın zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, müezzin Mehmet Kuzgun’un ikisi kadın üç kişi tarafından darp edilmesine ilişkin yeni görüntü, bilgi ve belgelerde yaptığı inceleme sonucu dün yeniden yakalama kararı alınan 3 zanlıdan biri olan P.D’nin işlemleri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Kadın zanlı, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 2 zanlı A.C. ve İ.C’nin ise arandığı bildirildi.

Olay
Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi’nin müezzini Mehmet Kutlu’nun, 15 Temmuz gecesi camiye gelen bazı kişilerce tartaklanma ve giriş kapısının camlarının kırılma anı, güvenlik kamerasına yansımış, yapılan incelemede, olayın A.C, P.D. ve İ.C. tarafından gerçekleştiği belirlenmişti.

Bunun üzerine gözaltına alınan A.C. ve P.D. işlemleri sonrası serbest bırakılırken, firari İ.C. için yakalama kararı çıkarılmıştı.

Zanlıların serbest bırakılmasına itiraz üzerine yapılan inceleme sonrası Başsavcılığın talimatıyla 3 zanlı hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmış, şüphelilerden P.D. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğüne giderek teslim olmuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.