İzmir’de Mezarları Su Bastı

İzmir’de Mezarları Su Bastı
  • 31 Ocak 2016 12:13

İzmir’de bulunan Doğançay Mezarlığı’ndaki bazı mezarlar, alt yapı yetersizliği nedeniyle sular altında kaldı. Duruma isyan eden vatandaşlar, “İnsanlara mezarda bile rahat yok” demekten kendilerini alamadı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı olan Doğançay Mezarlığı’nda gömü yapılan yeni parsellerdeki kabirler, yağışlar sonrası sular altında kaldı. Alt yapı eksikliği nedeniyle yağmur sularının kabirlere dolduğunu gören vatandaşlar, ellerine kova alarak mezarlardaki suyu boşaltmaya çalıştı.
Yaklaşık 1 hafta önce suların boşalmasını sağlamak amacıyla kendi imkanlarıyla kanal açtığını belirten Fahri Uyma, aradan geçen süreye rağmen suların devamlı aktığını söyledi. 2 ay önce kaybettiği babası Mehmet Görmez’in kabrinde de su birikintilerinin oluştuğunu anlatan Asiye Görmez Karayazılı, mezarlardan etrafa istenmeyen kokuların yayıldığını belirterek, “Herkes bu toprağın altına girecek. Biz buraya mevtamızı gömerken para alıyorlar, buraları kontrol etmeleri lazım. Bu görüntüye vicdan dayanmaz” dedi.
Yer altında kaynak olması durumunda kabirlerin taşınması gerektiğini anlatan Karayazılı, “Burada yatanlara günah değil mi? Son yatacağımız yer burası ama nasıl rahat etsinler. Suyun içindeki mevtaları düşünemiyorum” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  EFES SELÇUK’TA ÇALIŞMALAR BÜYÜKŞEHİR İŞ BİRLİĞİ İLE HIZ KAZANDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.