İzmir’de, gözaltına alınan emniyet mensubu 92’ye yükseldi

İzmir’de, gözaltına alınan emniyet mensubu 92’ye yükseldi
  • 19 Ağustos 2016 08:57

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü, FETÖ’nün polis teşkilatı içindeki yapılanması incelemeye aldı. FETÖ üyeleri tarafından kullanılan ‘bylock’ isimli şifreli program üzerinden iletişime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat aldıkları öne sürülen emniyet personeli belirlendi.

FETÖ ile bağlantıları olduğu iddia edilen Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal, Çocuk Şube Müdürü Murat Duran, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldız, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukaya, Karabağlar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Seyhan Aslan, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Savran ile personel emrinde bulunan müdürler Cemil Özer ve Mustafa Şen ile mahalle bekçilerinin de aralarında olduğu 92 kişi, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan 11 kişinin de arandığı bildirildi.

ÖNCE KOMİSERİ ALMAYA GELDİLER

Operasyonu yürüten polisler, Adnan Menderes Havalimanı’nda görevli bir komiser yardımcısını gözaltına almak için havalimanından sorumlu emniyet müdürünün odasına gitti. Müdür gözaltına alınacak olan personelini telefonla odasına çağırdı. Bu sırada odaya gelen başka bir ekip ise, diğer meslektaşlarından habersiz, gözaltı kararı verilen emniyet müdürünü almaya geldi. İki ekip, birbirlerinden habersiz, kendilerine verilen dosyalarla gittikleri havalimanında, müdür ve komiseri gözaltına aldı.

Bu arada, Konak İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akkaya’nın da ‘bylock’ isimli şifreli programı kullandığı iddiasıyla açığa alındığı belirtildi.

FİNANSAL DESTEK SAĞLAYAN 6 KİŞİ TUTUKLANDI 

İzmir’de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden kuyumcu Şeref Sipahi’nin de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklandı.

İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2’si kadın 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan işadamı Şeref Sipahi’nin, mal varlığını bir yakınına devretmek isterken yakaladığı belirtildi. Polis, işadamı Şeref Sipahi’nin sahibi olduğu Çiğli ilçesindeki iki kuyumcuda yaklaşık 15 kilo altına el koydu, işyerini kapattı.

Emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından 11 kişi dün adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilen şüpheliler, olayı soruşturan Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Bazı şüphelilerin ifadesi yaklaşık 8 saat sürdü. Savcı, ifadesini almadığı şüphelilerin tekrar emniyet götürülüp sabah adliyeye getirilmelerini istedi. Bu sabah polis tarafından tekrar İzmir Adliyesi’ne getirilen şüphelilerin ifadeleri tamamlandı. Savcı 11 şüpheliyi de tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek

Yaklaşık 5 saatlik ifade maratonunun ardından, hakim işadamı Şeref Sipahi ile Bilgehan Şentürk, Muin Altın, Gökhan Arslan, Mehmet Yıldız ve Feray Emil’in tutuklanmasına karar verdi. Diğer beş kişi ise adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Tutuklanan Feray Emil, karar sonrası fenalaşınca adliyede darbe girişiminden sonra nöbet tutan 112 ekibi tarafından ilk müdahale yapıldı. Sinir krizi geçiren ve sürekli gözyaşı döken Feray Emil, diğer şüphelilerle birlikte cezaevine götürüldü. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.