İzmir’de FETÖ’den kapatılan okullarda şehitlerin adı yaşıyor!

İzmir’de FETÖ’den kapatılan okullarda şehitlerin adı yaşıyor!
  • 19 Eylül 2016 16:47

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilen ve şehitlerin isimlerinin verildiği okullar, bugün başlayan eğitim öğretim döneminde kapılarını yeni öğrencileri açtı.

İzmir’de, FETÖ soruşturması kapsamında 104 okul ve eğitim kurumu kapatıldı. Bunlardan 34’ünün binası uygun olmadığı için dönüştürme planı dışında tutuldu. Kalan 70 yapı, bazılarına ikişer bina tahsis edilerek 46 okul ve kuruma dönüştürüldü.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla dönüşümü tamamlanan bu okullarda da binlerce öğrenci ders başı yaptı.

Şehitlerin adı verildi
Kapatılan okullara milli eğitim komisyonu tarafından, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin isimleri verildi. Ayrıca okullarda oluşturulan köşelere hayatını kaybedenlerin fotoğrafları asıldı, adları, meslekleri yazıldı.

Karabağlar ilçesindeki kapatılan Bozyaka Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu da “15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi” adıyla yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere kapılarını açtı. Okula 15 Temmuz gecesi hayatını kaybedenlerin resimleri asıldı.

Okulun 10. sınıf öğrencisi Şerife Nur Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada darbe girişiminin yaşandığı gün İstanbul’da olduğunu, zor bir gece geçirdiklerini anlattı.

Polis olan eniştesinin ailesi ile taşındığı Bayrampaşa’daki evde bulundukları sırada, eniştesine mesai arkadaşlarının “darbe girişimi var” şeklinde mesaj attığını aktaran Pehlivan, “Arkadaşları daha önce de ‘önemli bir olay var, hemen işe gel’ şeklinde mesaj attığı için şaka zannetti. Yeni taşındıkları için evde televizyon da yoktu. Sonra internete girince olayı gördü. Olayı duyunca sokağa çıktık biz de. Ben de askerlerin kapattığı köprüye gitmek istedim ama büyüklerim engelledi. Dayım gitti köprüye, tanklardan askerleri çıkaranlar arasında yer aldı.” diye konuştu.

Pehlivan, gece silah sesleri duyduğunu ifade ederek, uzun süre tedirginlik yaşadıklarını belirtti.

Darbe girişiminin insanları vatanına daha çok bağladığını kaydeden Pehlivan, “Şimdi adı ’15 Temmuz Şehitleri’ olan okulda eğitim alıyorum. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Onlar olmasaydı biz bugün bu sıralarda oturmuyor olacaktık.” ifadelerini kullandı.

Manisa
Manisa’da da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulların ilk öğrencileri ders başı yaptı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman, mezun olduğu üniversitede gençlerle buluştu

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında ilk kanun hükmünde kararname ile Salihli’de kapatılan ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Zuhal İlkokulu ve Özel Önal Kolejinde, yeni isimleriyle 2016-2017 eğitim öğretim yılı başladı.

Kararname ile kapatılan Zuhal İlkokulu, Şehit Profesör Doktor İlhan Varank İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime başladı. Okul müdürü Emre Balaban 4 sınıfta 95 öğrenci ile eğitim ve öğretime sorunsuz bir şekilde başladıklarını, okula 12 öğretmenin görevlendirildiği söyledi.

Yine kararname ile kapatılan Özel Önal Koleji ise Şehit Mustafa Serin Anadolu İmam Hatip Lisesi ismiyle eğitim öğretime başladı.

Eğitim yılı başlangıç töreninde konuşan okul müdürü Rafet Eğerci, 20 öğretmenin görevlendirildiği okulda, 14 sınıfta 370 öğrencinin eğitim öğretime başladığını ve en iyi şekilde hizmet vereceklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.