İzmir’de Ekoloji Derneği Kuruldu

İzmir’de Ekoloji Derneği Kuruldu
  • 11 Aralık 2019 19:25

Kendilerini,dünyadaki tüm canlıların yaşam kalitesinin doğal seleksiyonun korunmasıyla sağlanabileceğine inanan çekirdek bir ekip olarak tanımlayan İzmir Ekolojik Denge Derneği kurucuları arasında veteriner hekimden hukukçuya kadar önemli isimler bulunuyor. Temiz hava,temiz su,temiz toprak diyoruz.

İzmir  Ekolojik Denge Derneği ,”temiz hava,temiz su,temiz toprak diyoruz” sloganıyla çıktığı yolda İzmir’de ekolojik düzenin sağlanması adına bitki örtüsünden,yaban hayatına kadar araştırma faaliyetlerine başladıklarını bildirdiler.
Sadece Fidan Dikimiyle Olmaz 
İzmir Ekolojik Denge Derneği kurucuları,”doğanın korunmasının sadece fidan dikimiyle gerçekleşmeyeceğini,yenilenebilir enerji kaynaklarının arttırılmasının,yaban hayatının yok olmaması için ormanlara kadar uzanan aşırı betonlaşmanın önüne geçilmesinin,üretim yapan fabrikaların doğaya bıraktığı atıkların kontrolünün daha sık yapılmasının,ülkemizdeki maden aramalarında siyanürün net kırmızı çizgi olması gerektiğini ,en önemlisi gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızı eğitmekten geçtiğini “dile getirdiler.
Önce Araştırma Sonra Faaliyet 
İzmir’de yaptıkları araştırmalardan sonra topladıkları veriler ile doğa ve gelecek için çalışmalara başlayacak olan dernek,ilgili kamu kuruluşlarıyla araştırma konuları üzerine projeler  üretip,ürettikleri projeleri devlet destekleri ve AB fonları ile hayata geçirmeyi planlıyor.
Teminatımız Gelecek Nesiller 
Ağaç yaş iken eğilir sözünden yola çıkan dernek kurucuları , ilköğretim düzeyinde olan çocuklar için okullarda hayvan,doğa ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerine seminerlerin düzenleneceğini ve zaman zaman tamamen  halka açık farkındalık etkinlikleri yapılacağını aktardılar.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.