İzmir’de ‘eğitimin 1 numarası’ndan FETÖ raporu!

İzmir’de ‘eğitimin 1 numarası’ndan FETÖ raporu!
  • 9 Eylül 2016 09:28

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası, FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatılan okullardaki öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini, devlet okullarına nakillerinin 30 Eylül’e kadar süreceğini söyledi.

Yahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle İzmir’de FETÖ ile ilişkisi olduğu belirlenen 104 eğitim kurumunun kapatıldığını belirtti.

Bu kurumların devlet okulu olarak eğitim vereceğini aktaran Yahşi, “İzmir’i ikili eğitimden tekli eğitime geçirmek için çalışıyoruz. Kapatılan okulların dönüşümünü, kendi eğitim bölgeleri içerisinde tekli eğitim hedefine uygun şekilde planladık.” dedi.

Yahşi, kapatılan okullardaki hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceğini vurgulayarak, “Kapatılan özel ilköğretim ve orta öğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri 30 Eylül tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, ilçe müdürlüklerimiz ve bütün okullarımız rehberlik ve yönlendirme konusunda hizmet verecek. Öğrenciler komisyonlarca puan üstünlüğüne göre hak ettikleri okullara tercihleri doğrultusunda yerleştirilecek.” ifadelerini kullandı.

Şehitlerin adı verilecek
Kapatılan okullara milli eğitim komisyonu tarafından, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit olanların isimlerinin verildiğini kaydeden Yahşi, şöyle konuştu: “Şehitlerimizin adı FETÖ’nün kapatılan okullarında yaşayacak. Şehitlerimiz bu okullarda hep hatırlanacak. Bu süreçte geçmişteki darbelerin kara lekesinin silinmesi amacıyla var olan okul ve kurumlarımızdaki darbeci adları da değiştirilmiştir. Konak Kenan Evren Anadolu Lisesi’nin adı 9 Eylül Anadolu Lisesi, Bayraklı Evren Paşa Ortaokulunun adı Milli İrade Ortaokulu, Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi’nin adı da Konak Öğretmenevi olarak değiştirildi.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cumhur İttifakı Kemalpaşa’dan, Belediye Başkanı Türkmen’e tepki
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.