İzmir’de belediye başkanı olmak

  • 23 Şubat 2016 11:22

İzmir’de belediye başkanı olmakİzmir’de belediye başkanı olmak hem zor hem kolaydır.

Çöpü topla, kaldırımları süpür, park ve bahçelere bak, arada bir esnafla çay iç hopppp oldu sana güzel bir başkanlık dönemi.

Ama asıl olan, başkanlık süresi bittikten sonra arkanızda bu topluma nasıl değerler bıraktığınızdır.

Geçtiğimiz günlerde uzun süredir gitmek istediğim Bornova +1 Down Cafe’ye uğradım. Daha kapıya yaklaşırken o samimiyeti alıyorsunuz.

Koşarak sizi karşılayan güler yüzler var orada. Hemen biri koluma girdi, “Hoş geldin abi, en güzel yere oturtayım seni” dedi. Önce 1 – 2 masanın yanından geçtik. “Burası güneş, olmaz. Şurası en güzel yer” diye bir masaya oturttu. Hemen diğeri gelip ne istediğimi sordu. Anında servis. İçten, samimi, dürüst ve gerçekten gülen yüzler insanın içini ısıtıyor.

Çayımı yudumlarken yanıma oturdu. “Çay güzel mi, beğenmediysen değiştireyim” diye sohbete başladık. Araba yarışı meraklısı imiş. Hemen cep telefonundan yarış oyunu indirip araba yarışı oynadık. Bu arada etrafıma baktım, gelen müşterilere aynı şekilde yaklaşıyorlar. Gülen yüzleri hiç asılmıyor ve kim kapıya yönelse koşarak karşılıyorlar.

Siz orda keyifle çay içerken, mutlu olurken, inanın o çayı size getirmekten onlar daha da mutlular.

Projeyi hayata geçiren Bornova Belediyesi’ni ve Başkan Olgun Atila’yı bu konuda ayrıca tebrik etmek ve destek olup yenilerini açmasını sağlamak gerekli.

İzmir’de belediye başkanı olmak

Bence çok keyifli bir proje. Yenileri eklenmeli.

Eksiği var mı? Var. Pazarlama sorunu mevcut.

Gerçi başkanlar yeni seçildiklerinde bir yazımda bahsetmiştim. Bornova Belediye Başkanı’nın  askeriyedeki karacılar gibi sürekli çalışmaktan kendisini anlatacak zamanı olmaz demiştim. O yüzden işini iyi yapan ekip çok önemli. Yazmak, çizmek değil kast ettiğim. Projeyi şaha kaldıracak bir fikir, bir söylem, bir dokunuş, projeye sonuna kadar inanmak ve proje için üretmek.

+1 Down Cafe ve binlerce ailenin faydalandığı Dost Market gibi iki projeyi başka bir belediyenin hayata geçirdiğini gözünüzde canlandırın. O ilçedeki billboardları doldurup, dolmuşları,taksileri bırakın bir kenara, dağa taşa, uçan kuşun kanadına, hatta personelin giydiği elbiseye varana kadar yazarlar. Sokaktan geçen herkesi durdurup anlatırlar, kırk gün kırk gece seferberlik ilan ederlerdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız

Bornova’ya, hatta İzmir’e kazandırılmış bu muhteşem 2 projenin bence daha da yüksek sesle ve inançla haykırılması gerektiğini düşünüyorum.

Olgun Başkan’ın bir tarifi çok hoşuma gidiyor: Elindeki siyah bir nesneyi gösterip sormuştu, “Bu ne renk?” Doğal olarak “Siyah” demiştim. O da “Hayır, bu beyaz. Ben öyle söylüyorum, bana inanıyor ve bana koşulsuz güveniyorsan bu senin içinde beyaz olmalı.” Çok derin bir örnek aslında. Her başkanın sahip olmak isteyeceği bir ekip ruhudur bu. Bunu kuran ve bu uyumu sağlayan başkan zaten gerçekten BAŞKAN olmuştur…

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Arif Çayan dedi ki:

    Kalemine sağlık tebrikler

    1. tugce gunel dedi ki:

      Bornovada hicbisey yok belediye ye yardim istemek icin gidiyorsun play station oymaktan kafayi kaldirmiyorum bornovaya ait bi yer var saraykent diye inanin pazari bile yok ulasim otobusle insanlar pazara bornovaya inaniyorum ne yazik otobuslere pazar arabasi indirmek yasak insanlarin cilesini gorseniz belki bunlari kaleme gelirsiniz bornovada belediye yok inanin sadece iki proje market cafe bi daha bunlari dusunun

  2. tugce gunel dedi ki:

    Bu iki projesi var baska hic bisey yapmiyorum yardim istemek icin belediye gidiyosun play station oynamaktan kafasini kaldirip yardim etmiyor sadece gosteriz yaptigi iki proje bisey soyleyim mi yine bornova belediyesine ait bi yer pazari yok saraykent 6 semtide insan pazara bornova pazarina geliyor ama ulasimi otobusle saglaniyor ne yazikti otobuslere pazar arabasi almak yasak bide boyle dusunun abdullah bey bide bunlari kaleme alin iki projeyle insanlari andirmayin baska bisey yok bornovada gosteris hepsi

  3. Arif şahin dedi ki:

    Cevat başkan izmire yakişir tecrübesi buna yeterli

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.