İzmir’de 9 Eylül coşkusu!

İzmir’de 9 Eylül coşkusu!
  • 9 Eylül 2017 11:56

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılında kutlamalar büyük bir coşkuyla başladı. Dün akşam saat 19.00’da Konak Meydanı’ndan başlayan “95. Yıl Bisiklet Turu” Gündoğdu Meydanı’nda son buldu

İzmir’in 9-10 Eylül kutlama planı şöyle;

Saat 09.00’da Basmane karakolu önünden başlayacak 95.Yıl Zafer Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.Türk Ordusu’nun İzmir’e girerken kullandığı güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüşte Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddelerini takip edecek İzmirliler, ellerindeki Türk bayraklarıyla yolları adeta “gelincik tarlasına” çevirecek.

Saat 10.30’da Konak Hükümet Konağı önündeki bayrak töreninin ardından program, saat 11.15’te Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programı ile devam edecek. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun 9 Eylül konuşmasının sonrasında Kent Orkestrası konseri; Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Seferihisar Belediyesi ve Tire Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterileri ile şiir dinletisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu gösterisi yer alacak.

Saat 17.00’de Atlı Süvari Birlikleri’nin Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüyüşü gerçekleştirilecek. İzmirliler, hemen bir saat sonra, 18.00’de ise Türk Yıldızları’nın Gündoğdu merkezli muhteşem gösterisine tanık olacak.

Akşam saatlerinde ise Fener Alayı düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak Fener Alayı yürüyüşü, Gündoğdu Meydanı’na kadar devam edecek. Saat 21.00’de, Türk Pop Müziği’nin ünlü isimleri Gülşen ve Murat Dalkılıç, Gündoğdu Meydanı’nda sahne alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül programı, 10 Eylül Pazar sabahı başlayacak “9 Eylül Yarı Maraton Koşusu” ile sona erecek. Saat 08.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan start alacak yarışmacılar, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı Kent Ormanı’na ulaşıp yarışı yine Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandıracak.

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Aybüke’den yaşıtlarına Menemen Oyun Köyü çağrısı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.