İzmir’de 3 derneğe FETÖ operasyonu: 52 gözaltı

İzmir’de 3 derneğe FETÖ operasyonu: 52 gözaltı
  • 1 Aralık 2016 10:19

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında, İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü örgüt içerisinde ‘Bornova eyaleti’ olarak tanımlanan bölgedeki üç derneğe yönelik operasyon yaptı. Aralarında dernek yöneticilerinin de bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma çerçevesinde 35 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı. Polisin operasyon düzenlediği derneklerden Çalışkan Girişimci İşadamları Derneği’nin, 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya’nın kapanmaması için yüklü miktarda mevduat desteği sağladıkları tespit edildi.

Diğer derneklerden Mersinli Yardımlaşma Derneği ve Helezon Spor Dernekleri’nden de örgüte eleman kazandırıldığı, maddi destek toplandığı ve yine örgütün toplantılarını bu dernek çatıları altında gerçekleştirdikleri saptandı. Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının da örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock’ı kullandıkları belirtildi. Şüpheliler Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.