İzmir’de 1 Mayıs coşkusu

İzmir’de 1 Mayıs coşkusu
  • 1 Mayıs 2019 15:25

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ

İzmir Gündoğdu Meydanı’nda DİSK, KESK, Türk-İş, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu’nun yer aldığı 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından hazırlanan kutlamara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. İzmir’in ilçe belediye başkanları ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Aziz Kocaoğlu’da alanlardaydı.

Soyer,   emekçilere seslendiği konuşmasında  “Belki de yıllardır bu kadar kalabalık 1 Mayıs kutlanmadı. Bu çok güzel bir şey. Bu coşku 31 Mart sonrasında Türkiye’de doğan umudun büyüdüğü gösteriyor. Bu ayrıca çok heyecan verici bir şey. Başka bir Türkiye mümkün. Herkes bunu hissediyor. Buna inanıyor. Biz de onun gereğini yapacağız. Türkiye büyük bir değişimin eşiğinde. Bu büyüyen umut o değişimin müjdecisi” dedi.İzmir'de 1 Mayıs coşkusu

İlk kez koro sahnede 

İzmir’de 1 Mayıs’ta  ilk kez  işçi korosu sahne aldı. İtfaiyeci, şoför gibi farklı mesleklerden bir araya gelen koro marşları söyledi. İşçi korosunda Soyer özellikle Çav Bella şarkısı ile birlikte eşlik etti.

Hükümete mesaj
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, konuşmasına 1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybedenleri selamlıyarak başlarken, “Devrim için şehit düşenlere selam olsun, cezaevindeki tiyatroculara selam olsun. İşçiler yine meydanlara sığmadı. Mücadele azmi sönmeyen, güzel günler için 1 Mayıs için alanlardayız. Öncelikle 1977 yılının 1 Mayıs’ında hayatını kaybedenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Katillerden hesabı işçiler soracak. Ülkemizi açık cezevine getiren AKP- MHP iktidarının daha fazla ilerlemeyeceği 31 Mart’ta anlaşıldı. Devletin bütün imkanlarının kullanılmasına rağmen metropollerde AKP ve MHP’yi sandığa gömen emekçileri selamlıyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir'de 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs’ta işçilerin istekleri ne oldu?

İşçiler,  kırmızı çizgisinin kıdem tazminatı olduğu ifade ederek; ekonomik kriz, işsizlik, sağlığın özelleşmesi, kadın cinayetleri, bilimsel, laik, ana dilde eğitim, kadın özgürlüğü, kadro hakkı gibi konular da ön plana çıkardı.

Yüz binlerce İzmirlinin katıldığı programda ayrıca Kardeş Türküler Müzik Grubu da sahne aldı.

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; “Çeyrek asır geçti, yüzleşemiyorlar!”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.