İzmir merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu: 20 gözaltı

İzmir merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu: 20 gözaltı
  • 19 Ekim 2016 08:45

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda aralarında TSK’dan ihraç edilen şüphelilerin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkezli Ankara, Adana, Kütahya, Manisa ve Trabzon’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 30 kişiden 20’si gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen biri yüzbaşı 11 askerin bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan diğer 9 şüphelinin ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan sağlık ve eğitim kurumlarında çalıştıkları öğrenildi.

Şüphelilerin FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu yazışma programı “ByLock”u kullandıkları ve örgütün toplantılarına katıldıkları öne sürülüyor.

Zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Bornova’da kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.