İZMİR MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDA SEÇİM HEYECANI BAŞLADI

İZMİR MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDA SEÇİM HEYECANI BAŞLADI
  • 29 Kasım 2021 12:53

Mayıs 2022 tarihinde İzmir Mali Müşavirler Odası’ nda yapılacak olan seçimin heyecanı başladı.

Odanın kendi içinde oluşan gruplardan çıkacak başkan adayları mayıs ayında yapılacak seçim sonucunda İzmir Mali Müşavirler Odası Başkanı olarak seçilecek. Bu gruplardan biri olan Çağdaş Grubun ise seçim için iki adayı var. 7 Aralık 2021’de grup içinde yapılacak olan başkan adaylığı ön seçiminde, grup üyeleri Müfit Yıldırım ve Halil Kırlı arasında tercihini yapacak.

1966 Karşıyaka doğumlu, 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Halil Kırlı, “1982 yılında henüz lise öğrencisiyken mesleğe, üstadımız Mehmet Hayri Sal’ ın yanında çırak olacak başladım. O sene, bu alanda çalışmaya karar kılınca üniversite eğitimimi bu yönde yapmayı tercih ettim. 1991 yılında stajyer olmaya, 1993’te girdiğim mesleki sınav ile ruhsatımı almaya hak kazandım.  1994’ten bu yana da kendi ofisimde çalışmaktayım. Özetlersek 40 yıldır severek, keyifle çalışıp hayatımı idame ettirmemi sağlayan bu mesleğe borcum olduğunu düşünerek; İzmir Mali Müşavirler Odası Başkanlığına aday oldum.” Sözleri ile başkanlığa aday olmasının sebebini açıklıyor.

İZMİR MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDA SEÇİM HEYECANI BAŞLADI

İzmir Mali Müşavirler Odası ve Çağdaş Grup ile, 1991 yılında stajyerken tanıştığını dile getiren Kırlı “1994 yılında oda kaydımı yaptırdıktan sonra odamızın Çankaya semt temsilciliği görevine atandım. Sonraki yıllarda ise odamızın çeşitli komitelerinde görev aldım. Bu süreçte en keyifle çalıştığım organizasyon İzmir Muhasebeciler Ligi’ ni kurduğumuz zamanlardı. 2004-2013 yılları arasında Oda Saymanı idim. Bir sonraki dönem yönetim kurulunda yer almamayı tercih ettim. Aslında verdiğim bu ara ile bir nevi şunu da anlatmaya çalıştım; bu tip yönetim görevlerinde uzun süreli bulunmanın makam sıradanlaşmasına yol açtığına ve bu sebep ile bir süre sonra insanın kendini tekrar etmeye başladığına inanıyorum. Bu da yönetimde bulunan kişilerin, çalışma şevklerinin kırılmasına, monotonluğa, yönetici körlüğü gibi sonuçlara yol açıyor. O nedenle kurum hafızasına zarar vermeden, tutkulu genç meslektaşlarımıza yol açarak ve yeni bakış açılarını da sisteme ekleyerek yönetimlerin değişime açık bir şekilde belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

2013-2019 yılları arasında Türmob Haksız Rekabet Kurulu Sekreteriydim. 2003 yılından itibaren sürdürdüğüm Çağdaş Grup Yürütme Kurulu üyeliğimi ise 2021 yılında sonlandırdım. Temmuz ayında, grup büyüklerime bilgi verdikten sonra ve oda başkan adaylığımı açıklamadan hemen önce etik değerler sebebiyle Yürütme Kurulu üyeliğimden ayrıldım. Açıkçası bu istifa iyi de geldi çünkü bir adım geri çekilince mayıs ayındaki başkanlık seçimleri için temiz bir zihin ile daha ayakları yere basan çalışmalar yapmaya başladık.” derken, “Gençlerin dinamizmi ve biz emektarların deneyimleri ile odamızı, eski parlak günlerinden dahi daha parlak günlere ulaştıracağız.” açıklaması ile de liderliğe bakış açısını anlatıyor.

İzmir Mali Müşavirler Odası Başkanlık seçimi sonrası çalışma sistemi planları hakkında “Başkanlık seçimi süresi ve öncesinde meslektaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde mesleğimiz ve odamız ile ilgili yapmamız gerekenleri belirliyoruz. Seçim sonrası; semt temsilcileri, komite başkanları ve kurul üyeleri ile yeni kadromuzu oluşturacağız. Özellikle grubumuz tüzüğünün aktive edilmesi, TÜRMOB, Ege Odaları Platformu ve diğer il odaları ile ilişkilerimizin iyileştirilmesi gibi konularda önceki dönemlerde görev alan kurul üyelerimizin de deneyimlerinden faydalanarak yeni bir çalışma sistemi oluşturacağız. Biz farklılıklardan beslenen bir grubuz, bizi çağdaş yapan da bu. Odamızda genç, kıdemli, kadın, erkek ayrımı yapılmadan kadromuz oluşturulacak ve tüm meslektaşlarımız kendilerinin doğru temsil edildiğini hissedecek. Çünkü iyi bir yönetimde aidiyet duygusu bizim için çok önemli bir unsur.” diyen Halil Kırlı kadın meslektaşları ile ilgili “Eşim yıllarca, finans sektöründe çalışan bir kadın olarak hem ev ile ilgilendi hem de çocuklarımızı yetiştirdi. Her ne kadar onunla beraber sorumluluk almaya çalışmış olsam da çalışan bir kadının yaşadığı zorlukları eşimle birlikte deneyimledim. Bu süreç, her şeyden önce iki kız babası olarak kadınların herhangi bir alanda geride kalmamaları konusunda kendimi eğitmemi sağladı. Elimizdeki son veriler, muhasebenin de artık erkek egemen bir meslek olmadığını gösteriyor. Bir de mesleki açıdan ülke ekonomisi üzerinde aldığımız sorumluluk çok yıpratıcı. Bu sebep ile öncelikli hedefimiz, yapacağımız çalışmalarda cinsiyet ayrımı yapmadan bir çalışma ekibi kurmak ve psikolojik anlamda rahatlamış bir sektör olmayı sağlamaktır.” cümlelerini kurdu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’

Halil Kırlı, Mayıs Ayı seçimleri ile ilgili “Elbette yola çıkış noktamız İzmir Çağdaş Grup’ un vizyon ve misyonudur. Tüm çalışma ve kararlarda demokratik işleyiş, eleştiri ve özeleştiri sistemi esas olacaktır. Katılımcılık, üretkenlik ve paylaşımcılık yönetim hedeflerimiz için en önemli dinamiğimizdir. Bu sebeple mesleğine sahip çıkan herkese ve her projeye kapımız açık.” Sözünü verirken “Bu zamana kadar yol arkadaşlarımın gücüme kattığı güç ile grubum adına üstlendiğim tüm görevleri aklım, enerjim, tecrübem çerçevesinde özveriyle yerine getirme çabası içinde oldum ve bundan sonra da aynı inanç ve tutku ile çalışmaya devam edeceğim.” sözünü veriyor.

Son olarak Oda Başkanı olarak seçildikten sonrası için “ Bence mesleğimizin en güzel yanı bilginin kıymetli olması çünkü bizim işimizde bilginiz kadar saygı görürsünüz. Muhasebe sisteminin düzgün işlemesi, şirket yönetiminin doğru verilerle karar almasını sağlar.” açıklamasında bulunan İzmir Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Halil Kırlı “Odada yönetici olarak görev aldığım dönemlerde ise başarılı olmamın sebebi, mesleğin her aşamasını bilmek, eş zamanlı olarak işin zorluklarını göğüslemek, meslekten ve meslektaştan kopmamış olmaktı. Çünkü lider olmak yenilikleri takip etmeyi, yeni düzenlemeler sırasında meslektaşın yaşadığı zorlukları bilerek çözüm üretmeyi gerektiriyor.”  diyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.