İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’ne Konak Belediyesinden destek

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’ne Konak Belediyesinden destek
  • 22 Ekim 2019 11:11

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) yeni dönem ilk toplantısını yeni seçilen Huriye Serter’in başkanlığında Türkan Saylan Sanat Merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, bileşen dernekleriyle, dayanışma ve iletişim içinde, bir network ağı oluşturarak çalışacaklarını söyledi.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’ne Konak Belediyesinden destek

“İşbirliğine devam edeceğiz”

 Yerel yönetimler, üniversiteler, diğer dernek, oda ve vakıflarla da iş birliği yapacaklarını ifade eden Serter, “Vizyonumuz doğrultusunda çalışmalar yapmak üzere Seval Sekin’in önderliğinde 2001 yılında kurulan İKKB bugüne kadar Yıldız Berger, Engin Demir, Türkan Miçoğulları, Emel Denizaslanı, Sema Övgün, Tülin Eraslan öncülüğünde başarılı çalışmalarını bu güne kadar sürdürdü. İKKB Laiklik, eşitlik, kadının insan hakları, demokrasi, ortak paydasında bir araya gelen kadın derneklerinin bir araya geldiği şemsiye örgütlenme modelidir” dedi.

“Kadınlar her yerde olmalı”

Misyonlarının sosyal, siyasi, ekonomik alanlarda kadınların daha çok yer almaları için politikalar üreterek bu konuda çalışmalar yapılmasına öncülük etmek olduğunu ifade eden Serter şöyle konuştu, “İKKB bünyesinde 44 dernek var.  Kadınların sosyal hayatta görünür olması, her yerde olması için beraber hareket ediyoruz.  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ve 5 Aralık Kadın Hakları Günü ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Konak Belediyesi çatısı altında kurulan Sivil Toplum Kuruluşları Birimi kadınlarla ilgili konuda bizimle iletişime geçtiler. Bu konuda yerel yönetimlerle temas halinde olmak bizleri daha güçlü kılıyor. Başta belediye başkanımız Abdül Batur olmak üzere tüm Konak Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’ne Konak Belediyesinden destek

“Kadın dostu bir belediye”

Konak Belediyesi’nin kadın dostu bir belediye olduğunu ve kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapacaklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sivil toplum örgütleriyle daha fazla temasa geçebilmek için belediye bünyesinde birimlerin kurulduğunu söyledi. Çocuklar, gençler ve kadınlar konusunda Konak Belediyesi’nin her zaman hizmette bulunacağını belirten Abdül Batur, “ Bizim belediye sınırları içinde 14 tane semt merkezimiz var. Bu merkezlerimizde kadınlara yönelik çalışmalar onların el beceri çalışmaları ve sosyal yaşama katılmaları konusunda çalışmalarımızı bu merkezlerde yapıyoruz. Kadınlara öncelik veren bir belediye olarak sizlerin bizimle paylaşacağı projeler önemli. Aynı şekilde biz de yaptığımız projeleri sizinle de paylaşacağız” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.