İzmir gençlere kucak açıyor

İzmir gençlere kucak açıyor
  • 13 Ağustos 2016 08:05

Kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırmak için İzmir’e gelen üniversite öğrencilerine destek için başlatılan ‘İzmir Gençlere Kucak Açıyor’ projesi 7. yılına girdi. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen projeden bugüne kadar 14 bin 400 öğrenci yararlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile ilçesinde üniversite bulunan Balçova, Bornova, Buca, Çiğli ve Urla belediyeleri işbirliğinde hayata geçirilen ‘İzmir Gençlere Kucak Açıyor’ projesi, bu yıl 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yürütülecek.

İzmir’e atılan ilk adımda..

  1. yılına giren proje, kazandıkları üniversitelere kayıt için İzmir’e gelen gençleri yabancı oldukları kentte otogara adım atar atmaz karşılamak, endişelerini azaltmak ve destek olmak, üniversitelerin kayıt noktalarına ulaştırmak, danışmanlık yapmak, kayıt dönemi süresince barınmaya yönelik sıkıntılarını aşarak genç ve yakınlarına kısa süreli olanaklar sunmak amacıyla hayata geçirilmişti. Kayıt döneminde her gün onlarca genç gönüllünün “çiçeği burnunda” üniversiteli arkadaşlarını karşıladığı projeden bugüne kadar toplam 14 bin 400 öğrenci yararlandı.

En içten karşılama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehirlerarası otobüs terminalinde karşıladığı öğrencileri sıcak çorba, çay ve poğaça ikramından sonra araçlarla, ücretsiz olarak kayıt yaptıracakları üniversitelerine ulaştırıyor.

2015 kayıt döneminde 3 bin 400 öğrenciye ulaşılan proje kapsamında ayrıca Dokuz Eylül, Ege ve İzmir Katip Çelebi üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde kurulan danışma masalarında öğrencilere, kayıt ve barınma konularında rehberlik yapılıyor. Gençlere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve içerisinde kayıt yaptıracakları üniversitenin krokisi bulunan, ulaşım, (metro-otobüs-vapur güzergahları) barınma ve kültürel-sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yönelik ve sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal etkinlikler ile ilgili bilgiler içeren broşürler veriliyor.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.