İzmir Emniyeti’nden Bayram Alarmı

İzmir Emniyeti’nden Bayram Alarmı
  • 30 Haziran 2016 12:15

Eğitim yılının sona ermesinin yanı sıra 9 günlük bayram tatilinin de başlayacak olmasıyla özellikle İzmir’in sahil ilçeleri nüfusu en çok artan yerleşim yerlerinden oldu. Tatil yapmak, eğlenmek isteyen vatandaşların olumsuz ve üzücü kazalar ile olaylar yaşamaması için, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın talimatıyla poliste alarm durumuna geçildi. Polis hem trafik hem de asayiş yönünden aldığı bir dizi önlemi hayata geçirdi.

24 SAAT RADAR DENETİMİ OLACAK
Trafik eylem planına göre, turistik amaçlı gezi alanları, yaşanan yoğunluklar tek tek tespit edildi. Buna göre, tatilcilerin yoğun olacağı alanlarda 24 saat 22 radar aracıyla hız denetimleri yapılacak. İzmir kent merkezinde ve şehirlerarası yollarda olacak radar araçlarından birisi de, artan trafiği göz önünde bulundurulup Çeşme’de görevlendirildi. Ayrıca motorlu şahin timleri ile trafik ekipleri yollarda kontrollerde bulunacak. Sivil plakalı araçlar da, kural hatası yapan sürücüleri de fark ettirmeden denetleyecek. Trafikteki düzenlemelere göre, zorunlu haller ve belirlenen yerler dışında araçların duraklamalarına, yolcu indirip bindirmelerine izin verilmeyecek. Denetlenen her araç ve sürücüye ait belgeler kontrol edildikten sonra veri tabanındaki kayıtlarla uyumlu olup olmadığı sorgulanacak.

KONTROLLER SABAHLARI SIKLAŞACAK
Yorgunluk ve uykusuzluk sebebiyle meydana gelmesi muhtemel kazaları önlemeye yönelik sabahın erken saatlerindeki denetimlere ağırlık verilecek, otobüsler dahil tüm araç sürücüleri, yolcular emniyet kemeri takacak. Tatil boyunca düzenlenen turlarda kullanılacak otobüslerin firma kayıtları kontrol edilecek. Korsan taşımacılığa izin verilmeyecek. Ayrıca özellikle gece yarısından sonra hemen tüm yollarda alkol denetimleri de yapılacak. Bu arada bayram tatilinin başlangıç ve bitiş zamanlarında da şehirlerarası yol güzergahlarında havadan da denetimler olacak. Havadan belirlenen kural ihlalleri, anında yerdeki ekiplere bildirilip, hata yapan sürücülere ceza işlemi uygulanacak. Polis helikopterinin önemli olaylarda da yine havadan denetimlere katılacağı açıklandı.

SİVİL POLİSLER HALKIN ARASINDA
Polisin aldığı bayram önlemleri, trafik denetimleriyle de sınırlı kalmayacak. Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu merkezlere, çeşitli birimlerden ek polis ekipleri kaydırıldı. Toplam 7 bin 500 polis görevlendirildi. Asayiş ekipleri, 296 resmi ve sivil araçlarla denetimlerini sağlayacak. Belli noktalarda resmi polislerin yapacağı denetim ve uygulamaların yanı sıra, sivil polisler de halkın arasında dolaşacak. Böylelikle olası üzücü olayların önüne geçilmeye çalışılacağı ifade edildi. Yine olası terör saldırıları için de, istihbarat ve terör ekipleri, yazlık bölgelerde çalışmalarını hızlandıracak. Şüpheli durumlara bu birimlerde görev alan polislerin de anında müdahalede bulunacakları açıklandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay mesaiye Temizlik İşleri Şantiyesinde başladı

‘DENETİMLER SEZON BOYU SÜRECEK’
Trafik ve asayiş planlamasına ilişkin açıklamada bulunan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya şunları söyledi: “Yaz döneminin başlangıcı ve bayram tatili yakın bir zamana denk geldi. Bizler de halkımızın rahat biri tatil geçirmesi için günler süren toplantılardan sonra önlemlerimizi aldık. Uygulama planlarını hazırladık. Bayram tatili ardından da turizm sezonu boyunca, resmi ve sivil ekiplerin denetimi 24 saat sürecek. Ekiplerimiz, değişik araç ve sivil giyimlerle de denetim yapacak ki, sürücüler yanıltıcı hareketler içerisine girmesin. Ceza ve denetim uygulaması artacak. Tüm bunlar vatandaşlarımızın daha az mağduriyet yaşaması için. Gitmek istedikleri yere ulaşmaları için bunları yapacağız. Bununu yanında asayiş olarak da, yine ekiplerimiz görevlerinin başında hiçbir olumsuzluğa izin vermeden çalışmalarını sürdürecek.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.