İzmir Barosu’ndan İmzacı Akademisyenler Açıklaması

İzmir Barosu’ndan İmzacı Akademisyenler Açıklaması
  • 22 Ocak 2016 09:57

‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ adı altında bazı akademisyenler, ülkenin Doğu ve Güneydoğu bölgesinde çatışmaların durması adına bir bildiri yayınlamıştı. Bildiri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademisyenler için sert sözler kullanmış, imzacı akademisyenler için gözaltı süreci başlatılmıştı.

Konuyla ilgili İzmir Barosu’ndan da bir açıklama geldi. İzmir Barosu yaptığı açıklamada, akademisyenlerin bildirisini eleştirirken, gözaltı ve tutuklama sürecini de ‘vahim’ bulduğunu ifade etti.

İzmir Barosu’nun açıklaması şöyle;

Kendilerini Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi olarak adlandırmış olan bir kısım Akademisyenlerin Bildirisine ve sonrasında gelişen olaylar karşısında düşüncelerimizi açıklama gereği doğmuştur.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, açıklamayı yapmış olan akademisyenler ülkedeki akademik ve aydın kadronun tümünü temsil etmeyerek kendi subjektif görüşlerini açıklamışladır. Açıklamayı yapanlarınülkenin içte ve dışta yaşadığı güvenlik sorunları ve ülkemizin bölünmesi için yapılan planları içeren büyük resmi göremedikleri anlaşılmaktadır.

İsrail Adalet Bakanının dün yapmış olduğu “Türkiye ve İran arasında bir Kürt devleti kurulmasının vakti gelmiştir. Kurulacak devlet İsrailin çıkarına olacaktır. Uluslarası topluma bu devletin kurulmasıçağrısı yapmalıyız.” açıklaması ülkemizin gerçekte ne ile mücadele ettiğini ortaya koymaktadır.

Karşımızda bu amaçla  güvenlik güçleriyle çatışan ve şehir merkezlerinde terör yaratan; insanlarımızın canına kasteden terör örgütü vardır. Ve bu örgüt artık özerklik ilan etmiş,  hedefine  ülkemizin bölünmesini yerleştirmiş, neredeyse savaş düzenine geçmiştir.

“AÇIKLAMAYA SESSİZ KALMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Elbette hiçbir ülke, toprakları içinde  kendi  güvenlik güçlerinden bir başkasının silahlanarak;  askeri, polisi ve vatandaşlarına zarar vermesine hatta zarar vermekte tehdit haline gelmesine müsaade edemez.  Bu nedenle Ülkemizin birlik ve bütünlüğe karşı silah çekmiş olan terör örgütüne karşı verilen mücadele haklı ve meşrudur. Bu haklı mücadele, Dünyanın neresine giderseniz gidin haklı ve meşru kabul edillir.

Hal böyle iken, Bir grup akademisyen adına (sözde) barış çağrısı adı altında yapılan bildiride,  Türkiye Cumhuriyetine karşı kalaşnikoflar, kannaslar, mayınlar, hendekler, roketlerle silahlı saldırıda bulunan PKK ile mücadele edildiğinin göz ardı edilmesini; ülkenin haklı meşru müdafaasının bir ihlal, hatta bir katliam gibi gösterilmesini onaylamak ve buna sessiz kalmak mümkün değildir.

Bu tür fikir açıklamaları her gün ölümle yüzleşen güvenlik güçlerinin maneviyatına darbe vurduğu gibi,

Türkiye Cumhuriyeti’nin “kasıtlı ve planlı kıyım uyguladığı”, “devletin başta Kürt Halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve bilinçli sürgün politikası sürdürdüğü” ile “hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturması gerektiği gibi ifadeler de ancak ve ancak bölücü hareketi kuvvetlendiren bir anlam ifade etmektedir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  13. Alaçatı Ot Festivali coşkusu Edis ile zirveye çıktı

“Uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesi” talebi ise, ülkenin terörle mücadelesine ket vurmak ve parçalanmayı gündeme getirecek dış müdahalelere geçit vermeyi sağlayacak son derece vahim bir taleptir. Dünya bugün, dış müdahaleler ile hiçbir ülkenin ihya olmadığını, bu müdahalelerin emperyalizme hizmet ettiğini, yalnızca vahşet ve yıkım getirdiğini yakın örneklerle izlemektedir.

“GÖZALTI VE TUTUKLAMA GİRİŞİMLERİ DE VAHİM”

Barış sloganının bugün en çok asıl kıyımı gerçekleştiren Pkk terör örgütüne karşı sessiz kalanlar tarafından kullanıldığını görmek son derece üzücü ve düşündürücüdür. Unutulmamalıdır ki, cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşelidir.

Diğer taraftan sözde barış için yapılan bu elim açıklamaya karşı, siyasi iradenin temsilcilerinin kullandığı sözler, düşünceyi açıklamaya karşı başlatılan gözaltı ve tutuklama girişimleri de bir o kadar vahimdir. Ülkenin yönetimindeki güç ve iktidar sahibi siyasilerin, sırf düşüncelerini açıklamış bir kitleyi hasım gibi göstermesi ve seslendiği vatandaşları husumete teşvik etmesi kabul edilemez. Bir yanlış, başka bir yanlışla düzeltilemez.

Siyasi iradenin bu tutumu ve mafya örgütü mensuplarının katliam çağrıları, Cumhuriyetimizin ve ulusumuzun bütünlüğüne karşı silahlı mücadele eden kuvvetlerin işine yaramakta ve onları güçlendirmektedir.

Sürecin bu noktalara gelmesinde ağır sorumluluğu olanların hedef aldıkları bu akademisyenlerin bir kısmının da, daha önce birlikte sürdürdükleri “açılım” sürecindeki “akil adamlar” olduğu unutulmaması gereken bir gerçektir.

Zaman gösteriyor ki; açılım sürecinde, terör örgütü ile mücadele etmek yerine masaya oturmanın ve vatandaşlara ne olduğu belli olmayan açılımı empoze etmenin, Ülkeyi barışa ve refaha değil karışıklık ve savaş ortamına sürükleyeceği uyarısında bulunanlar; bu ülkenin gerçeklerini kavrayan, ileriyi gören ve söylemekten çekinmeyen insanları olarak gerçek aydın sıfatını haketmiştir.

Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğünden yana tarafız.

Bu amaçla vatanımızı ve üzerinde yaşayan TÜM HALKI korumak maksadı  içerisinde güvenlik güçlerinin hukuk içinde kalan haklı ve meşru mücadelelerini desteklediğimizi,

Ülkemizin ırk temasından beslenenlerden hızla arınarak, başta masum insanların kutsal yaşam hakkı olmak üzere tüm anayasal haklarının evrensel ölçülerde kullanabildiği,

Tüm yurttaşlarımızın bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağı aydınlık günleri hasretle beklediğimizi kamuoyuna açıklamayı borç bilmekteyiz. Saygılarımızla.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.