İZBAN o ilçede satışları uçurdu!

İZBAN o ilçede satışları uçurdu!
  • 27 Nisan 2016 08:15

Geçtiğimiz yıl günde ortalama 14 evin satıldığı Torbalı’da, Şubat ayından bu yana konut satışında büyük patlama yaşandı.

Ocak ayında sadece 357 evin satılırken, asıl hareketlilik İZBAN seferlerinin başlamasıyla gerçekleşti.

TUİK verilerine göre şubat ayında konut satışı bir anda 450’yi aşarken, mart ayında ise zirveye çıktı. Geçtiğimiz ay tam 504 evin satıldığı ilçede, günlük satış oranı 14’ten 18’e çıktı. Nisan ayında ise konut satışının 600’e dayanacağını ifade eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun “Satılan konutların yüzde 70’ini İzmirliler alıyor. İzmirli hem yatırım ve hem de oturmak için Torbalı’yı tercih ediyor” dedi.

Geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 35 civarında artan konut satışındaki bu hareketliliği, İZBAN seferlerine bağlayan Olgun “İZBAN henüz ilçeye gelmeden bile birçok İzmirli tarafından ilçede konut alımı gerçekleşiyordu. Seferler başladı ve hareketlilik arttı. Konut satışlarının ilerleyen aylarda daha da yükselmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

25 İLÇEYİ SOLLADI
İzmir’de konut satışının en fazla gerçekleştiği ilçelerin başında gelen Torbalı’da İZBAN seferleri ile birlikte bu alanda adeta patlama oldu. Geçtiğimiz yıl ocak şubat ve mart ayında toplamda 1000 ev satılırken bu yıl bu rakam 1400’e dayandı. Nisan ayının daha da hareketli geçtiğini belirten Torbalı Ticaret Odası, durumu İZBAN seferlerinin başlamasına bağladı. İZBAN ile İzmir’in artık daha yakın olmasını fırsat bilen birçok kişi ev alırken Torbalı’yı tercih ediyor. Öte yandan TUİK verilerine göre mart ayında konut satışlarında Torbalı, İzmir ilçeleri arasında 5.oldu. En çok konut satılan 5. ilçe olan Torbalı, Konak, Bornova, Bayraklı, Balçova gibi merkezi 25 ilçeyi geride bıraktı.

KONUTLARIN HEM DEĞERİ ARTIYOR HEM DE SATIŞI
İnşaat ve emlak piyasasındaki rakamları açıklayan Torbalı Ticaret Odası’nın verileri oldukça ilginç. Türkiye genelinde konutta yıllık fiyat artışı yüzde 17’yi bulurken, bu rakam Torbalı’da yüzde 30. Torbalı emlak piyasasında hem İzmir hem de Türkiye ortalamasının üstünde bir artış yaşandı. Satışlarda yüzde 30’luk bir artış olduğu görülürken, kiralık dairelerin fiyatlarında da en az yüzde 10’luk bir artış yaşandı. Geçtiğimiz yıl bir dairenin metrekare fiyatı en az 1000 liradan satılırken, bu yıl 1300 TL’den alıcı buluyor. İzmir’in en çok değerlenen ilçeleri arasında ilk sırayı alan Torbalı’da gayrimenkullerin değeri geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 arttı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

İZBAN TALEBİ ARTTIRDI
2010 yılına kadar yeni inşaat sayısının yılda 50’yi geçmediği Torbalı’da, son 5 yılda patlama yaşandığını, İZBAN’la birlikte artık İzmir’den ilçeye talep aldıklarını söyleyen Olgun, “2016 yılının sadece ilk 4 ayında 2 bine yakın ev satışı gerçekleşti. Günlük konut satış ortalaması 14’ten 18’e çıktı. Bu rakam henüz 1,5 yıl önce 12’de kalmıştı. Türkiye ve İzmir’de yüzde 17’lik konut fiyat artışı olurken, bu rakam Torbalı’da yüzde 30. İlçemizdeki konutların hem değeri artıyor hem de satışı. Odamıza kayıtlı faal 250 müteahhit var. Torbalı Belediyesi her yıl 2 bin inşaata ruhsat veriyor. İnşaat sektörü ilçemizin lokomotifi konumundadır. Yılda 5 bin konut üretiyoruz. Konut kalitemiz İzmir’in çok üzerinde” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.