İYİ PARTİ ANAHTAR MI YOKSA KOÇBAŞI MI

  • 25 Eylül 2019 11:02

Bu yazıyı Salı günü yayınlayacaktım fakat yoğunluktan bu güne kaldı

Son gelişmeler siyaset kazanının altına bir hayli odun atıyor. Artık kazan kaynama evresini aşıp fokurdamaya oradan da buharlaşmaya başladı .Ak Parti güçlü liderliğine rağmen suyun buhar kısmına dahil olmaya başladı. CHP henüz sudaki çökeltiler gibi kazanın dibine doğru gidiyor.

Dün MHP başkanı Devlet Bahçeli’nin küçük rahatsızlığı o kadar büyüdü ki neredeyse insanlar yeni oluşum planlarını devreye sokacaklardı.

Tüm bu baş döndürücü siyasi hıza rağmen gazetelere IMF’nin CHP ve İYİ Parti temsilcisiyle yaptığı görüşme düştü. Haberleri olmasına rağmen uzun zamandır şeytan ilan ettikleri IMF ile görüşmeyi köpürtmeye başladılar. Belki de hükümetin IMF’ye yaptığı davetin bu yolla karartılıp şimşekleri üzerine çekmemek için yaptığı siyasi gölgelemedir. Ancak İYİ Parti burada uluslararası önemli bir organizasyonun muhatabı olacak kadar Türk siyasi hayatında yer işgal ediyor olmalı. İşte zurnada tam burada zırt diyor.

İyi Parti yakaladığı ivmenin farkında mı bilemiyorum ama herkes farkında. Özelliklede siyaset kazanının altına atılan odunlar ve ateşin harlanması bunun delili.  Şimdi biraz İYİ Partinin içine bakalım.

MHP’den ayrılan bir hareket olmasını ve hatta kuruluş döneminde soldan ve sağdan birçok siyasetçinin rağbet etmesini geçiyorum. Hatta son kongreye kadar aman “Koray Aydın ve ekibi” tasfiye olsun da bir bakalım beklentisinde olanları hatta bu isme karşı iç ve dış yoğun muhalefet etmeyi hedefe koyanları da geçiyorum. İş o noktaya geldi ki artık parti siyasetin tam orta noktasında.

Bundan önce bu işe ilk uyanan Kemal Kılıçdaroğlu’ydu ve İYİ Partinin yanında durması için inanılmaz çaba sarf etti. Birikmiş iktidar karşıtı öfke o noktaya geldi ki her iki partiden birbirlerinin izine kurşun sıkanlar nerdeyse koşulsuz birbirlerini savunur oldu. Buraya kadar tamam.

Ama BBP mirasının temsilcisi olarak İYİ Parti de siyaset yapan ve o taraftan gelecek oyların temsilcisi olan Yavuz Ağıralioğlu üzerinden farklı bir kazan kaynatılmaya başlandı. Dindar kimliği ile bilinen ve Menzilciliğe yatkınlığı yadsınmayan Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden oluşan dindar kimliğin en rahat devşirileceği yer olarak Yavuz Ağıralioğlu sanırım iktidar bileşenlerinin dikkatini çekti. Aslında son meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatle dinlediği gözden kaçmayan Ağıralioğlu’na hükümet medyası özel önem veriyor ve devşirmeyi oradan yapacağını düşünüyor.

Bununla beraber Adana’da yaptığı bir toplantıda yönetimden istifa eden eski genel başkan yardımcısı Ümit Özdağ ise Türk milliyetçiliğinin ne MHP’nin nede İYİ Partinin tekelinde olmadığını diğer tüm oluşum ve siyasi partiler ile uzlaşılarak orada ki Türk milliyetçileri ile bir araya gelmeyi savundu. Fakat merkeze gözünü diken Meral Akşener liderliğinde ki partiye son kongrede yönetici olarak seçilen Hasan Seğmen ve Salim Ensarioğlu mensubu oldukları etnik kökenlerinden dolayı eleştirildi ve Hasan Seğmen istifa etmek zorunda kaldı.

Şimdi bu kadar çalkantı elbette uluslararası oluşumların dahi muhatap aldığı bir siyasi partinin karıştırılması ve devşirilmesi için iştah kabartıyor.

Hatta son yaşadığı popülerliğin gazına geldiği anlaşılan parti sözcüsünün açıklamalarına bizzat Meral Akşener el koydu ve Millet İttifakı dahil hiçbir birliktelikten vaz geçilmediğini açıklayarak partinin kilitlenen siyaseti açan bir anahtar olduğunu ve asla koçbaşı olmadan siyasetin geleceğinde yer alan amacını topluma izah etmek durumunda kaldı.

Şimdi özellikle hükümet eli ile dozu giderek artırılan HDP düşmanlığı üzerinden bir siyaset geliştirilecekse bu Kürt seçmeni oradan soyutlayarak değil merkeze oynanarak yapılacağını Akşener ve diğer kurmaylarının izahından anlıyoruz. Akşener eğer Cumhurbaşkanı partili  sisteme geri dönmeye razı olursa yeni bir siyaset şekillenir bizde orada yerimiz alırız demekle yelpazenin daha da açılabileceğini söylemek istedi.

Seçmen tercihinde her seçim döneminde ve seçim sonrasında yapılan anketlerde değişken bir tercihin muhatabı olsa da doldurmaya başladığı merkezden el çekmedikçe İYİ Parti anahtar olmaya devam edecektir.

YAZARIN SON YAZILARI
ENKAZIN ALTINDA KALMAK - 10 Şubat 2023 13:43
SİYASETTE DEVRİM - 27 Ekim 2022 11:32
KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR - 23 Eylül 2022 10:25
İZMİR DE YENİ SİYASET - 6 Eylül 2022 13:14
KAYBEDEN İSLAM - 19 Ağustos 2022 12:48
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.