İşsiz Gençlere Avrupa Stajı ödül getirdi

İşsiz Gençlere Avrupa Stajı ödül getirdi
  • 22 Ekim 2020 10:56

Balçova Belediyesi’nin üniversiteyi bitirmiş ancak iş bulamayan gençler için hayata geçirdiği Uluslararası Staj Merkezi Projesi, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi dalında ödüle layık görüldü.

Balçova Belediyesi, Üniversiteyi bitirdiği halde iş bulamayan gençler için geçen yıl bir proje başlattı. Avrupa Birliği hibesi ile başlatılan projeyle iş bulamayan Üniversite mezunu 50 genç, altı ay boyunca kodlama, yönetişim, halkla ilişkiler, dijital tasarım gibi dersler aldı. Yapılan sınavlar sonunda başarılı olan 25 genç Belçika, Portekiz, İtalya ve Sırbistan’daki uluslararası şirketlere staj için gönderildi. Ceplerinden hiç para harcamayan gençlerin konaklama, ulaşım, yemek gibi tüm masrafları Balçova Belediyesi tarafından karşılandı. İşsiz Gençlere Avrupa Stajı ödül getirdi

Proje ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ve farklı belediyelerin 102 proje ile katıldığı yarışmada Balçova Belediyesi, Uluslararası Staj Merkezi Projesi ile Sosyal Sorumluluk Kategorisinde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. İzmir’de yapılan Sağlıklı Kentler Birliği Meclis toplantısında ödülü alan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “İşsizlik ülkemizin en büyük sorunu. Bu sorunu çözmek adına yeni bir ufuk açabilmek güzel bir duygu. Gençlerimizin iş ve aş sahibi olduğu yarınlar bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.