İş Sahibi Yapan Belediye

İş Sahibi Yapan Belediye
  • 15 Ocak 2016 09:00

Türkiye’nin onulmaz derdi işsizlik, her sene büyüyen rakamlarla devam ediyor. Yoğun nüfusa sahip ilçelerden Buca’da da var olan istihdam sorununa, Buca Belediyesi el atıyor.

Buca Belediyesi’nin ilçedeki istihdam sorununu ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı iş garantili meslek edindirme kursları devam ediyor. Buca Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın desteği, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) projesi kapsamında, kullanım hakkı aldığı 24 tekstil dikim makinesi ile başlattığı iş garantili meslek edindirme kursunun 2. Etabı için başvuruları almaya başladı. 18- 35 yaş arası vatandaşları kapsayan ve 2 ay süren kurstan her dönem 24 kişi faydalanabiliyor.

İş Sahibi Yapan Belediye

Açılan kursta 12 adet düz dikiş, 5’er adet overlok, 5 adet reçme ile birer adet ilik düğme makinesinin kullanım ve uygulamalarının eğitimini alan vatandaşlar, net ücret, sigorta, yemek ve ulaşım avantajlarıyla BEGOS’ta iş sahibi olacak.

Yılda yaklaşık 150 vatandaşı iş sahibi yapacak, iş garantili meslek edindirme kursunun 2. Etabı için hazırlıkların başladığını belirten Buca Belediyesi yetkilileri, iş sahibi olmak isteyen vatandaşların 1 Şubat tarihine kadar Çamlıkule Semt Evi’ne başvurularını yapabileceğini belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman muhtarlarla buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.