İlk hasat keyfi

İlk hasat keyfi
  • 18 Nisan 2016 09:54

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin en önemli kiraz üretim merkezlerinden Kemalpaşa’da üreticilerle buluşup hem ilk hasatlarına hem de ürün paketlemesine yardımcı oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa’da kiraz üreticileri ile bir araya geldi. Sabah erken saatlerde Kemalpaşa Yiğitler Köyü’ne giderek sezonun ilk hasadını üreticilerle birlikte gerçekleştiren Başkan Kocaoğlu, Serdar Karasüyek’e ait bahçede kiraz topladı;  ardından kirazların paketlenmesine de yardım etti. Başkan Kocaoğlu,  2 milyon meyve veren kiraz ağacı, 7 bin kiraz üreticisi, yıllık 80 bin ton kiraz üretimi ile Türkiye’nin ilk kirazının yetiştiği yer olan ilçede “bereketli bir sezon” dileğinde bulundu.

İlk hasat keyfi

Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ulviye Üreten, Ören eski Belediye Başkanları Osman Uray ve Ali Oğuz, Bağyurdu eski Belediye Başkanı Rıdvan Üreten, ilçede faaliyet gösteren kooperatif ve birliklerin başkanları ve üreticilerle Yiğitler Köyü’nde sohbet eden Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile bugün Tire Süt, Bademler ve Bayındır çiçekçilik kooperatifleri ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü belirtti. Yerelde kalkınmayı sağlamak için her türlü fedakarlığı üstlenmeye hazır olduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, üreticilere kooperatifleşerek birlik olma çağrısında bulundu. Yiğitler Köyü’nün ardından Bağyurdu “Kiraz Alım Pazarı”na geçerek buradaki vatandaşlarla sohbet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bölgede şeftali ve bal üretimi yapan üreticileri de dinledi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.