İlk Duruşma Gerçekleşti

İlk Duruşma Gerçekleşti
  • 21 Haziran 2016 15:25

Geçtiğimiz ay ‘rüşvet ve irtikap suçlamasıyla hakkında dava açılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye bürokratları ve belediyenin işlerini yapan bazı özel firma yetkililerinin ilk duruşması Bayraklı adliyesinde gerçekleşti.

Hakkında yapılan suçlamaları kabul etmeyen Bayraklı belediye Başkanı Hasan Karabağ, görevi nedeniyle diğer duruşmalara katılmamayı talep etti.

12.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ve diğer sanıklar hakim karşısına çıktı.

İddianamede Başkan Karabağ hakkında, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, ihalelere fesat karıştırmak suçlarından ‘kovuşturmaya gerek olmadığı’ belirtilirken ‘irtikap’ suçlamasıyla cezalandırılması istendi.

Mahkemede iddianame okunmadan önce söz alan savunma avukatları sanıkların suç örgütü yöneticisi olarak teknik takibe alınarak dinlendiğini, kanuna aykırı yapılan bulguların delil olarak kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Usule aykırı davranıldığını belirten avukatlar dinlemelerin yasak delil kapsamında sayılması gerektiğini ifade etti.

Avukatlar sanıkların savunmasının dahi alınmadan mahkumiyet dışında bir karar verilebileceğinin göz önüne alınarak derhal beraat talebini mahkeme başkanına iletti. Hakim usule ve esasa ilişkin yapılan taleplerin reddine karar verdi ve iddianame okundu.

Hakkındaki suçlamaları rededen Temizlik işleri Eski Müdürü Kenan Fidan savunmasında şartnameye uyduklarını belirterek belediye temizlik işlerini girdiği ihale sonrası kazanan POSTAŞ firmasının şartname gereği gönderdiği 40 telefona ek 2 telefon gönderilmesini şöyle açıkladı. Fidan, “Biz şartnameye uyduk telefonları aldık. Firma getirdi, biz personelimize dağıttık ve zimmetledik. 2 tane de bozulmuş ve biz istemiş olabiliriz. Hatırlamıyorum. Zaten telefonlar dış hatlara kapalıdır. Personel kendi arasında iletişim sağlasın diye alınmıştır. Bir tek internete giriyor. Eksik telefon almadık, alsaydık o zaman şartnameye uymadığımız için suç işlemiş olurduk” dedi. Ayrıca Temizlik Konferansı için Budapeşte’ye giderken yapılan harcamalar hakkında konuşan Fidan, “Protokol müdürü bana biletimi ve harcırahımı verdi. Hatta bana verilen avanstan dönüşümde yaklaşık bin lirayı geri iade ettim. Uçak biletlerim benim dışımda alındı. Bilet için telefonuma mesaj gelmiş olabilir ama zaten yurt dışına çıkacağım için normal karşıladım” ifadelerini kullandı.

Belediyenin temizlik işlerini yapan POSTAŞ firmasının hem ortağı hem yetkilisi olarak sanık koltuğunda oturan Recep Yalçın da kendisini savundu. Söz konusu suçlamalar ve Başkan Karabağ’ın Menderes Gümüldür’deki evinin tamiratına ilişkin konuşan Yalçın, yazlığın masraflarının karşılandığı iddiaları karşısında da açıklamalarda bulundu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ

Yalçın, “30 yıldır belediyelerden ihale alan ve 2 bin kişi çalıştıran bir firmayız. Aldığımız ihalenin gereği şartnameyi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Personelimizin iletişimini sağlamak için 40 tane telefon aldık. 2 tane fazla almış olabiliriz. İstersek fazlasını da alabiliriz bunda yasal bir mani yok. Uçak biletlerini benim aldığım söyleniyor. Bilimsel bir araştırma için yurtdışına gidiliyor. Ayrıca bizim sponsor olma hakkımız da var. Öyle bir şey olmuş olabilir. Bir de yazlık tamiratı konusu var… Başkan Hasan Karabağ’ın benden bu yönde bir talebi olmamıştır. Benim bu yönde bir ödemem de olmamıştır. Tamiratın yapıldığından haberim yoktur. Taner geldi bana dert yandı orada öğrendim” dedi.

“NEDEN 6 YIL SONRA?”
Konuşmaların ardından avukatlar da bir açıklama yaptı. Söz konusu davanın neden 6 yıl bekletildiğini soran avukatlar bir yerden düğmeye basıldığını ifade etti. Dosyaların belediyelerde para kazanan şirketleri tasfiye ederek para akışını başka firmalara kaydırmak için açıldığını vurgulayan avukatlar davanın hukuki düşünceyle açılmadığını söyledi.

Mahkeme başkanı daha sonra oturuma ara verdi. Duruşmanın ikinci bölümünde Başkan Karabağ savunma yapacak ve karar açıklanacak.

“KATILMAMAYI TALEP EDİYORUM”
Duruşmada öğle arasının ardından Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ savunma yaptı. Karabağ, “İlgili şahıslarla görüşmem olmamıştır, ima bile etmedim. İddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. Yazlığımın çatısını onaracak ekonomik güce sahip bir belediye başkanıyım. İddiaların maddi temeli yoktur. Hukuki sebeplerden çok siyasi sebepleri olan bir iddianamedir. Buradaki herkes aslında benim yüzümden sanık durumunda. Çünkü ben CHP’li, muhalif bir belediye başkanıyım. Bundan sonraki oturumlarda görevim nedeniyle katılmamayı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.