İlaç Dedektifleri Bornova’da İşbaşında

İlaç Dedektifleri Bornova’da İşbaşında
  • 13 Şubat 2016 11:52

Bornova Belediyesi, İzmir Eczacı Odası, Çevreci Eczacılar Kooperatifi(Çekoop) ve Bahçeşehir Koleji işbirliğinde düzenlenen atık ilaç yarışması törenle başladı. Proje kapsamında Çekoop tarafından Bornova’daki Bahçeşehir Koleji ve 40 kamu okulu öğrencilerine akıllı İlaç kullanımı ve atık ilaç eğitimi verilecek. Eğitimin ardından eczanelere 1 ay boyunca en çok atık ilaç götüren öğrencilere çeşitli hediyeler sunulacak.

İlaç Dedektifleri Bornova’da İşbaşında

“İlacınla dünyayı hasta etme” sloganıyla düzenlenen “Atık İlaç Toplama Yarışması”nın tanıtım toplantısı Bahçeşehir Koleji’nde yapıldı. Düzenlenen törene katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sözlerine proje sahiplerini tebrik ederek başlayarak, ” Biz Bornova Belediyesi olarak sosyal projelere büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin her yerinde olması gereken bu projeyi Bornova’daki tüm okullarımızda uygulayarak bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Sizin gibi duyarlı arkadaşlarımız sayesinde sizden sonra gelen kuşaklara da daha temiz daha iyi bir çevre bırakacağız.” diye konuştu.

280 ton ilaç imha edildi

Çekoop Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Demet Toker ise 4 hafta boyunca verilen eğitimi anlatarak, “Geçtiğimiz yıldan beri yaklaşık 8 bin 500 öğrenciye ulaştık. Onlara atık ilacın neden çevreye atılmaması gerektiği  ve ilacın doğru kullanmasıyla ilgili interaktif eğitimler verdik. 6 senedir bu işi yapıyoruz ve bugüne kadar 280 ton ilaç imha ettik. Biz, bu projede okul temsilcilerimize sunum gerçekleştireceğiz. Onlar da okullarında öğrencilere anlatacaklar ve daha sonra üye eczanelerimize getirilen atık ilaçların imhasını sağlayacağız” dedi. Toker, konuşmasının ardından “İlaç Dedektifleri Projesi” sunumunu gerçekleştirdi.

Toker’in ardından konuşan İzmir Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehlika Eken de, faydalı gördüğümüz ilaçların yanlış kullanıldığında ve yanlış imha edildiğinde hem sağlığımız hem de çevremiz için zehir etkisi gösterdiğine dikkat çekerek, Projeye, Eczacı Odası olarak ellerinden gelen her katkıyı sunacaklarını söyledi.

İzmir Bahçeşehir Koleji Müdürü Zeynep Hülagü ise öğrencilerinden bu kampanyayı etrafındaki herkese duyurmasını istedi. Hülagü, özellikle çevre ve sosyal projelere duyarlılığı nedeniyle Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya teşekkür etti.

Öğrenciler atık ilaçlarla yarışacak

Proje kapsamında Bornova’da okuyan öğrenciler, 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında çevrelerinden topladıkları atık ilaçları, Çekoop üyesi eczanelere götürecek. Eczacılar öğrencilere kaç adet atık ilaç teslim ettikleriyle ilgili bir belge verecek. Bu belgelere bakılarak en çok atık ilaç toplayan öğrenci ve okul seçilecek. Kazananlara okul bazında Bornova gezisi, tiyatro bileti ve yazıcı hediye edilecekken, öğrenci bazında ise; tablet, fotoğraf makinası ve müzik çalar hediye edilecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sığacık’ta yat limanı protestosu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.