İEF’den Kahramanmaraş’a “Sevgi Alanı”

İEF’den Kahramanmaraş’a  “Sevgi Alanı”
  • 31 Temmuz 2019 14:51

İzmir Enternasyonal Fuarı, 6-15 Eylül tarihlerinde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda ülkenin farklı belediyeleri ile düzenlenen onur konuğu il uygulamasında ilk isim belli oldu. İzmir Kahramanmaraşlılar Derneği ile İZFAŞ yetkilileri, kültürel ve tarihi mirası ile fuara eşlik edecek olan Kahramanmaraş’ın 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ilk onur konuğu ili olduğunu resmi olarak duyurdu.

T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve İZFAŞ tarafından organize edilen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı, ticaret hacmi yüksek olan sektörlerin nabzını tutmaya devam ediyor. Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmanın yanı sıra ticari faaliyetlerini de destekleyen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki onur konuğu illerinden ilki açıklandı. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya katılan İzmir Kahramanmaraşlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özbilir ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu, Kahramanmaraş’ın onur konuğu il olarak fuara katılacağını açıkladı.
Fuara marka değeri yüksek firmalarıyla katılacaklarını belirten İzmir Kahramanmaraşlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özbilir, “88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Kahramanmaraş’a bin 750 metrekare sevgi alanı tahsis edildiğini bildirmek isterim. Maraş’ın ekonomik, sosyal ve kültürel tüm değerlerini İzmir’imize taşıyacağız” dedi. Özbilir ayrıca, “İnsan Gelişimi için Bilim, Yenilik, Sanat ve Yaratıcılık” temasıyla Arjantin’de düzenlenecek EXPO 2023’ün yan teması olan “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” temasıyla Kahramanmaraş’ın Bahçecilik Expo’suna ev sahipliği yapacaklarını, bunun sevincini de İzmir Enternasyonal Fuarı ile taçlandırdıklarını dile getirdi.

“İEF uluslararası bir tanıtım seferberliğidir”
İzmir Enternaysonal Fuarı’nın Akdeniz kentlerinin marka değerini yükselttiğini dile getiren Özbilir, “Bu fuar uluslararası bir tanıtım seferberliğidir. Bu sene partner ülkenin Çin olması bizim için çok önemli çünkü onlar da bizim gibi birer üretici. O nedenle ciddi bağlantılar kuracağımıza inanıyoruz. Ticaretin yanı sıra kurtuluş hikayemizi, coğrafi ve taklidi mümkün olmayan kültürel değerlerimizi 10 gün boyunca İzmir’den dünyaya tanıtacağız. Kentlerin bilinirliği; ülkelerin, markaların bilirliği ise şehirlerin önüne geçmiştir. Bizler de Türkiye’nin iki önemli marka kenti olarak değerlerimizi tüm dünyaya aktaracağız. Kahramanmaraş’ı onurlandıran bu karardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e huzurlarınızda teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Karaosmanoğlu: “Geleneksel rolümüzü ticari yenilikler ve teknoloji odaklarımızla sürdürmeye devam edeceğiz
İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu ise Kahramanmaraş’ın fuarın onur konuğu illerinden biri olarak katıldığı için teşekkürlerini iletti ve şunları kaydetti:
“İzmir Enternasyonal Fuarı, Türkiye’nin ilk ve en eski genel ticaret fuarı olarak kapılarını açıyor. Türk fuar sektörünün beşiği olarak katılımcılarını bir araya getiriyor. Geleneksel rolümüzü ticari yenilikler ve teknoloji odaklarımızla sürdürmeye devam edeceğiz. İleri teknoloji ve Ar-Ge gelişmelerini vatandaşlarla bir araya getirmek hedeflerimiz arasında. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra yabancı delegasyon katılımları ile bakanlık düzeyinde ticari görüşmelerimiz yapılacak. Çin’den Avrupa’ya açılan ‘Bir Kuşak Bir Yol: Modern İpekyolu Projesi’ kapsamında Çin, hem İzmir İş Günleri’nin hem de fuarın partner ülkesi olacak. Bu yılki ilk onur konuğu il ise Kahramanmaraş ve Maraşlı dostlarımızla birlikte bu açıklamayı yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.”
Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.