Hocalı Anıtı için Azeri heyetinden Selvitopu’na teşekkür ziyareti

Hocalı Anıtı için Azeri heyetinden Selvitopu’na teşekkür ziyareti
  • 22 Mart 2017 11:20

Karabağlar Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay açılışı gerçekleştirilen Karabağ Hocalı Anıtı için, Birleşmiş Dünya Azerbaycanlıları Teşkilatı Heyeti,  Başkan Selvitopu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. 

25 yıl önce Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan soykırımda hayatını kaybedenler anısına Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan park ve anıt için Azerbaycan heyeti, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.  Ziyarete, Birleşmiş Dünya Azerbaycanlıları Teşkilatı Başkanı Sarraf Sabiroglu Kerimov, Başkan Yardımcısı Könül Memmedzade, Genel Sekreter Umuhanım Hüseyinzade, Türkiye Genel Koordinatörü Gürsel Özdemir ve Teşkilat Üyesi Hulya Huseyinzade’nin yanı sıra CHP İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir katıldı. 

İyi ki varsınız Başkan’ım 

Karabağlar Belediyesi’nin kardeş ülke Azerbaycan’da yaşanan soykırımın unutulmaması için açılışını yapmış olduğu park ve anıt için teşekkürlerini sunan heyet Başkanı Kerimov, “Biz, Birleşmiş Dünya Azerbaycanlıları Teşkilatı ve Azerbaycan halkı adına sizlere çok teşekkür ediyoruz. Allah sizin gibi insanları Türk Dünyamıza, Azerbaycan halkımıza çok görmesin. İyi ki varsınız.” dedi.  

Varlığınız bize gurur verdi 

Hocalı Katliamı’nın aslında Türk Dünyası’nın bir faciası olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Konul Memmedzade ise, Başkan Selvitopu gibi Azerbaycan halkının yanında olan insanların varlığını bilmenin gurur verici olduğunu belirtti. Memmedzade ayrıca, “Bizim sizler gibi kardeşlerimiz, eğilmez dağ gibi kardeşlerimiz var. Ben sizleri öyle tabir ediyorum” diyerek Hocalı Katliamı’nda  eziyet çeken insanlar ve Azerbaycan halkı adına teşekkür etti. 

Bize güç verdiniz 

Hocalı Katliamı’nın bütün Türk Dünyası’nın faciası olduğunu yineleyen Genel Sekreter Umuhanım Huseynzade de, Türkiye ve Azerbaycan halkının kardeşten ileri bir yapıda olduğunu, Hocalı’da yaşananların Türk’ün soykırımı olduğunu belirtti. Yaşanan katliamı dünyaya anlatmak için çok çaba sarf ettiklerini belirten Huseyinzade, “Sizlerin bizim arkamızda olması bizler için büyük bir güçtür. Büyük Türk Devleti’nden öğrenebileceğimiz çok şeyler olduğunu düşünüyorum. Büyüklerin yolunu, Atatürk’ün yolunu tutmamız biz Türkler için şarttır. Bir Atatürkçü, Türkçü olarak, araştırmacı,  tarihçi olarak ben hep Paşamızın yolundayım. İnşallah bu yol hepimizin ışıklı yolu olacak, geleceğimiz olacak ki öyledir, ben bunu böyle görüyorum” dedi. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek

Hocalı Katliamı’na duyarsız kalamayız 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu heyetin gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hocalı Katliamı’na duyarsız kalmanın söz konusu olamayacağını belirtti. Dünyanın neresinde olursa olsun böyle bir katliama karşı durarak tavır koymanın bir görev olduğunu ifade eden Selvitopu, “Özellikle biz kardeş iki devletiz. Azerbaycan ve Türk Dünyası’nda yaşanan herşey bizleri ilgilendirir. Orada acı olaylar olduğunda üzüntü duyarız, başarılı olaylarda sevinç duyarız, bu bizim içimizde olan birşey” dedi.  

O günü unutturmamak için bu anıtı yaptık 

Karabağlar’da açılışı yapılan Hocalı Parkı ve Anıtı’nın dikkat çektiğini belirten Selvitopu, Hocalı’da yaşanan olayların çok ciddiye alınması gerektiğini ifade etti. Savunmasız, silahsız insanların, kadın ve çocukların katledilmesinin çok acı olduğunu sözlerine ekleyen Selvitopu, “O günü unutturmamak, gelecek kuşaklara anlatmak, bizim kendi ülkemizdeki çocukların, gençlerin gelecekte bunu iyi anlaması adına da böyle bir açılışı gerçekleştirdik, çok da mutlu olduk.” dedi. 

Teşekkür plaketi sundular 

Ziyaret sonrasında Birleşmiş Dünya Azerbaycanlıları Teşkilatı Başkanı Sarraf Sabiroglu Kerimov ve teşkilat üyeleri, Başkan Selvitopu’na teşekkür plaketi sundu. Anlamlı ziyaret için Azeri heyetine bir kez daha teşekkür eden Selvitopu’ da teşkilat üyelerine günün anısına bir hediye sundu. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.